На Волині посилили карантин
На Волині посилили карантин

На Волині посилили карантин

У Волинській області у місцях масового відпочинку людей вирішили посилити карантин, запроваджений через поширення коронавірусу.

Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації, посилаючись на рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"3 липня 2020-го року в області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм", - йдеться у повідомленні.

За словами головного державного санітарного лікаря області Наталії Янко, аналіз епідемічної ситуації показує, що рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області перебуває на стабільно високому рівні - регіон посідає 4 місце в Україні щодо поширення коронавірусної інфекції.

"Упродовж останніх трьох днів щоденно реєструються перевищення за 2 із 4 визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 зростає і становить 21,3 %, 23,1 %, 24,1 % за рекомендованого не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4 %, 19,4 % та 24,5 % (за рекомендованого не більше 10 %). Середній показник захворюваності по області на COVID-19 за останніх 7 днів становить 47 на 100 тис. населення. Найвищі рівні захворюваності, як і раніше, зафіксовано у Камінь-Каширському – 93,8, Ківерцівському – 77,1 та Ратнівському – 73,3 районах. За останній тиждень найбільший ріст захворюваності відбувається в Шацькому районі і становить 60,3 на 100 тис. населення, та у м.Луцьку – 47,8", - наголосила вона.

Зазначимо, від сьогодні зокрема у Шацькому районі заборонили регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні

До того ж на на усій території області органи контролю будуть проводити перевірки закладів, що надають послуги з розміщення: баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо.

Окрім цього, Шацькій райдержадміністрації рекомендовано ухвалити низку додаткових рішень для протидії поширенню коронавірусній інфекції.

Нагадаємо, станом на ранок 3 липня в Україні зареєстровано вже 46 763 випадків зараження коронавірусом. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 800.

Джерело матеріала
loader
loader