Українців, які застрягли в Афінах, повернуть найближчим часом – посольство
Українців, які застрягли в Афінах, повернуть найближчим часом – посольство

Українців, які застрягли в Афінах, повернуть найближчим часом – посольство

Українців, які застрягли в аеропорту Афін через карантинні обмеження, планують повернути додому 6-7 липня.

Про це йдеться у коментарі, оприлюдненому на сайті Посольства України у Грецькій Республіці, щодо прибуття громадян України до аеропорту Афін 4 липня.

За інформацією, вночі 4 липня вони отримали звернення на "гарячу лінію" Посольства щодо 17 громадян України, які були не пропущені в аеропорту після прибуття до Греції рейсами авіакомпаній Wizzair та Ryanair. Тоді черговий консул України "встановив прямий контакт з українцями (перша комунікація відбувалася з 00:30- до 01:30 5 липня)".

Зазначається, що представник Посольства зранку 5 липня приїхав до поліцейського відділку і доставив питну воду і засоби особистої гігієни громадянам України.

"Повернення наших громадян додому можливо першими зворотними рейсами Афіни - Київ: Wizzair - 07.07 о 21:55, Ryanair - 06.07 ( щодо точного часу рейсу очікується підтвердження)", - поінформували у посольстві.

У дипвідомстві додали, що консули України співпрацюють з відповідними державними структурами Греції для того, щоб до непропущених громадян України, яких віднесено до категорії "небажані", не застосовувалась процедура депортації.

Також у посольстві закликали громадян України уважно вивчати інформацію щодо режиму в`їзду до Греції. Вся інформація про відсутність дозволу українцям на в'їзд у цю країну розміщена на мапі МЗС України, сайті і Facebook-сторінці Посольства.

Відео В аеропорту Афін затримали 17 українських туристів

17 наших громадян, які прилетіли до Греції, знаючи, що країни Шенгенської зони не приймають туристів з України, затримали в аеропорту Афін. По прильоту їх на ніч зачинили у поліцейському відділку на летовищі. На двоярусні ліжка, без подушок і матраців. З мертвими тарганами. Без води і їжі. Забрали речі, ноутбуки і зарядки до телефонів. Серед затриманих двоє дітей. Це онуки однієї з пасажирок. Разом з бабусею вони летіли на відпочинок. І тепер фактично ув’язнені. Напередодні з Борисполя і Жулян до Афін вилетіло два літаки різних авіа-компаній. Чому полетіли в країну Шенгенської зони, знаючи, що там не приймають туристів з України? Чи мають допомогу від дипломатів? І головне - що буде з дітьми і дорослими далі?

В аеропорту Афін затримали 17 українських туристів

Раніше повідомлялося, що в аеропорту Афін у ніч проти 5 липня затримали 17 громадян України, які прилетіли з Києва до Греції. Їм повідомили, що вони не мали права на в'їзд до ЄС через заборону, яка діє для громадян третіх країн.

Джерело матеріала
loader
loader