ЗНО-2020: абітурієнтів з максимальним балом може бути більше, ніж торік
ЗНО-2020: абітурієнтів з максимальним балом може бути більше, ніж торік

ЗНО-2020: абітурієнтів з максимальним балом може бути більше, ніж торік

У 2020 році під час складання зовнішнього незалежного оцінювання більше абітурієнтів зможуть отримати 200 балів за іспит, ніж 2019 року. Це пов'язують зі зниженням порогового балу для складання тесту.

Про це повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Валерій Бойко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня". 

"Порівняно з минулим роком, порогові бали за тест буде встановлено низькі. Так ми зробили під час пробного тестування. І це зміна істотна. Її більше відчують ті абітурієнти, котрі успішно складуть тестування і опиняться на верхівці рейтингової шкали. Грубо кажучи, дітей, які нинішнього року наберуть 200 балів на ЗНО може бути значно більше, ніж торік", - заявив він.

Повідомляється, що пороговий бал "склав/не склав", до якого прив’язана шкала оцінок за ЗНО знизили через дистанційне навчання, на яке українські школи перейшли через пандемію коронавірусу. Так, наприклад, цього року спеціально створені експертні групи в регіональних центрах знизили пороговий бал з української мови на пробному ЗНО з 24 до 19 балів.

Крім цього, Валерій Бойко також розповів, що на ЗНО з математики не з'явилося 20% зареєстрованих учасників, а на ЗНО з української мови та літератури - 26%.

Нагадаємо, Верховна Рада України на позачерговому засіданні 3 липня проголосувала за спрощення вступу у заклади вищої освіти випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. 

Джерело матеріала
loader
loader