Працівник СБУ вимагав три тисячі доларів за працевлаштування у відомстві
Працівник СБУ вимагав три тисячі доларів за працевлаштування у відомстві

Працівник СБУ вимагав три тисячі доларів за працевлаштування у відомстві

Працівник відділу кадрового забезпечення Служби безпеки України у Києві та Київській області вимагав у чоловіка хабар у розмірі три тисячі доларів. За цю суму він обіцяв працевлаштувати у СБУ.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали одного з працівників відділу кадрового забезпечення ГУ Служби безпеки України у місті Києві та Київській області після одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, працівник Служби безпеки України вимагав від чоловіка хабар на суму 3 тис. доларів за розв'язання питання щодо працевлаштування до СБУ.

"6 липня 2020 року слідчі ДБР затримали майора СБУ в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання ним частини неправомірної вигоди на суму 1 000 доларів США", - зазначають у пресслужбі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання щодо нього запобіжного заходу. У разі доведення вини чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Харківській області поліцейськийошукавна 1,2 млн грн жінку, сина якої впіймав нетверезим за кермом.

Відео Спіймали на хабарі: детективи НАБУ затримали двох високопосадовців

Голову Кіровоградської ОДА Андрія Балоня та одного з його підлеглих затримали детективи НАБУ. Посадовців підозрюють в отриманні хабара. Нібито очільник області та його помічник вимагали 1,8 мільйона гривень з керівника регіонального осередку одного з органів державної влади. Натомість обіцяли тому не встромляти палки у колеса.

Спіймали на хабарі: детективи НАБУ затримали двох високопосадовців
Джерело матеріала
loader
loader