Затримання українців у Афінах: влада Греції дозволила пропустити одну студентку - МЗС
Затримання українців у Афінах: влада Греції дозволила пропустити одну студентку - МЗС

Затримання українців у Афінах: влада Греції дозволила пропустити одну студентку - МЗС

Влада Греції дозволила пропустити на свою територію одну українку з 17 громадян, затриманих в аеропорту Афін через карантин.

Про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, пише УНІАН.

"Щойно наш посол поінформував мене, що зусиллями консула та адвоката було отримано згоду грецьких властей на пропуск як виняток однієї з наших громадянок на територію Греції. Для зазначеної особи було зроблено виняток, як для студентки”, - розповів він.

За словами Погорельцева, українка не має проходити 14-денну обсервацію чи перебувати на ізоляції.

"У неї взяли тест на коронавірус. Він негативний”, - додав дипломат.

Відео В аеропорту Афін затримали 17 українських туристів

17 наших громадян, які прилетіли до Греції, знаючи, що країни Шенгенської зони не приймають туристів з України, затримали в аеропорту Афін. По прильоту їх на ніч зачинили у поліцейському відділку на летовищі. На двоярусні ліжка, без подушок і матраців. З мертвими тарганами. Без води і їжі. Забрали речі, ноутбуки і зарядки до телефонів. Серед затриманих двоє дітей. Це онуки однієї з пасажирок. Разом з бабусею вони летіли на відпочинок. І тепер фактично ув’язнені. Напередодні з Борисполя і Жулян до Афін вилетіло два літаки різних авіа-компаній. Чому полетіли в країну Шенгенської зони, знаючи, що там не приймають туристів з України? Чи мають допомогу від дипломатів? І головне - що буде з дітьми і дорослими далі?

В аеропорту Афін затримали 17 українських туристів

Нагадаємо, 4 липня в Афінах затримали 17 українців, котрі прилетіли до аеропорту, але отримали відмову у пропуску через карантинні обмеження на в`їзд до Євросоюзу громадян з України. 

Пасажири розповіли, що перед вильотом представники авіакомпаній ретельно перевірили всі їхні документи і дозволили пройти на борт. Однак після прибуття українців запроторили до відділку. Тепер вони чекають на рейси для повернення додому.

Джерело матеріала
loader
loader