У посольстві роз'яснили порядок транзитного в'їзду до Угорщини для українців
У посольстві роз'яснили порядок транзитного в'їзду до Угорщини для українців

У посольстві роз'яснили порядок транзитного в'їзду до Угорщини для українців

В посольстві України роз'яснили правила, яких необхідно дотримуватись українцям у разі транзитного в'їзду до Угорщини. Про це повідомляється на Facebook-сторінці посольства України в Угорщині.

"Наразі діє заборона в'їзду до Угорщини громадян України. Право в'їзду мають виключно громадяни України, які є батьками або подружжям громадян Угорщини або інших країн ЄС. Також громадяни України у межах тридцятикілометрової зони можуть в'їжджати в Угорщину на термін до 24 годин", - нагадали в посольстві.

За наявності достатніх підстав (судовий процес, працевлаштування, лікування, навчання, похорон тощо) для в'їзду до Угорщини потрібно отримати дозвіл угорської поліції. Для цього необхідно заповнити виключно угорською мовою і подати електронну заявку.

Для транзитного перетину угорського кордону індивідуальний дозвіл місцевої влади не потрібен у таких випадках:

- якщо громадянин України повертається на батьківщину автотранспортом, або у нього є документ про постійне місце проживання, дозвіл на перебування, на проживання, віза на тривале працевлаштування або інший документ, що підтверджує право на тривале перебування в країні призначення, виданий офіційним органом цієї країни;

- особа відповідає всім вимогам для в'їзду, визначеним Кодексом Шенгенських кордонів (біометричний паспорт, віза);

- людина дає згоду пройти перевірку на наявність COVID-19 і не має ознак підозри на інфекцію;

- якщо громадянин їде в європейську державу, яка дозволяє українцям в'їзд на свою територію без дозвільних документів, наприклад за наявності лише біометричного паспорта.

У таких випадках для транзиту через Угорщину необхідно показати на кордоні:

- біометричний паспорт (або візу);

- медичну страховку, яка діє на території Європи;

- фінансове забезпечення (готівка, банківська виписка тощо);

- документ, що підтверджує намір відвідати країну призначення (бронювання готелю, апартаментів, документ на право власності нерухомості тощо), а також, за потреби, документи, що підтверджують можливість в'їзду в інші транзитні країни (Румунія, Сербія, Хорватія, Словенія, Австрія, Словаччина).

У всіх інших випадках необхідно отримувати дозвіл угорської поліції на транзит, заповнивши електронну заявку.

Нагадаємо, з 4 липнядозволений транзит через Угорщину лише через два пункти пропуску на кордоні з Україною - "Берегшурань" - "Лужанка" і "Захонь" - "Чоп (Тиса)".











Теги за темою
Угорщина транзит газа
Джерело матеріала
loader
loader