СБУ затримала куратора ватажків "ДНР", причетного до збиття рейсу MH17
СБУ затримала куратора ватажків "ДНР", причетного до збиття рейсу MH17

СБУ затримала куратора ватажків "ДНР", причетного до збиття рейсу MH17

СБУ заявила про затримання в Києві позаштатного співробітника ГРУ РФ, який був одним з "кураторів" керівництва терористичної "ДНР" і причетний до збиття літака рейсу MH17.

Про це інформує сайт спецслужби.

"Служба безпеки України затримала в Києві громадянина К., який протягом 2014-2020 років здійснював функції одного з "кураторів" керівників так званого "ДНР" за лінією Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ (ГРУ РФ)", – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що затриманий брав активну участь у створенні кількох підрозділів терористичної організації, серед яких і так зване "Розвідувальне управління ДНР".

В Офісі генпрокурора України уточнили, що керівники та представники цього "підрозділу" безпосередньо причетні до збиття пасажирського літака "Малазійських авіаліній" рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році.

"У розпорядженні СБУ є записи телефонних розмов К., які розкривають деталі міжвідомчих війн між ГРУ та ФСБ за контроль над "керівниками" терористичної організації "ДНР".

Фігуранти записів у свої розмовах згадують прізвища директора ФСБ Олександра Бортнікова та його заступників Андрія Бурлаки і Сергія Смірнова, помічника президента РФ Владислава Суркова, керівників "ДНР" Олександра Захарченка, Олександра Бородая та інших", – звітує Служба безпеки.

За даними СБУ, важливою частиною оприлюднених записів є також розмови затриманого із генерал-майором ГРУ РФ Сергієм Дубінським (із позивним "Хмурий") та Леонідом Харченком (позивний "Крот"), які є обвинуваченими у справі про збиття MH17.

Викритому ГРУшнику інкримінується ч.

1 ст.

258-3 (створення терористичної організації) КК України.

Джерело матеріала
loader
loader