МЗС висловило протест через затримання в окупованому Криму
МЗС висловило протест через затримання в окупованому Криму

МЗС висловило протест через затримання в окупованому Криму

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через нову хвилю незаконних обшуків і затримань кримських татар, здійснених сьогодні, 7 липня, російською окупаційною владою в окупованому Криму.

Про це повідомили у МЗС.

Там зазначили, що за результатами обшуків були незаконно затримані щонайменше семеро громадян України – Еміль Зіядінов, Ісмет Ібрагімов, Алім Суфьянов, Сейран Хайретдинов, Олександр Сізіков, Вадим Бектемиров, Муратов Зекирья.

"Такі дії РФ є продовженням репресивних практик, спрямованих проти громадян України окупованого Криму, які прагнуть повною мірою реалізувати належні їм права людини та основні свободи.

Те, що є нормою для України та інших демократичних держав, на території окупованого Криму розцінюється державою-окупантом як загроза та терористична діяльність.

Більше того, цілеспрямовані обшуки у будинках кримчан, які сповідують іслам, свідчать про переслідування за релігійною ознакою", – йдеться у заяві.

МЗС вимагає від РФ добросовісного виконання своїх міжнародно-правових зобов'язань як держави-окупанта, що передбачає, зокрема, припинення репресій проти місцевого населення окупованого Кримського півострова.

Міністерство також закликало міжнародне співтовариство продовжувати активно виступати на захист прав та свобод мешканців Кримського півострова та посилювати тиск на РФ з метою припинення порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму.

Джерело матеріала
loader
loader