Затримані українці в Греції третю добу провели в аеропорту: яка ситуація
Затримані українці в Греції третю добу провели в аеропорту: яка ситуація

Затримані українці в Греції третю добу провели в аеропорту: яка ситуація

Українські туристи, які направлялися до Греції на відпочинок, досі перебувають у поліцейському відділу в аеропорті. Невдовзі вони б мали повернутися до України.

Українці третю ніч провели в ізоляторі аеропорту Афін, повідомляє "Європейська правда". Це місце для нелегальних мігрантів, який розділений окремо на чоловічий та жіночий блоки.

Скільки українців залишаються затриманими в Греції

Станом на ранок вівторка, 7 липня, в ізоляторі утримують 16 українців, серед яких двоє дітей 8 та 9 років. Загалом же було затримано 17 громадян України після прильоту в Афіни з Києва. Однак в понеділок, 6 липня, для Анни Левківської зробили виняток, адже вона студентка, яка прямувала транзитом до Франції на навчання.

Коли українці зможу повернутися додому

У Посольстві України в Греції спочатку заявляли, що українці повернуться додому двома рейсами 6 та 7 липня. Їх мали виконати авіакомпанії Wizz Air та Ryanair, які і доставили туристів до Греції. Однак згодом інформацію оновили, вказавши, що рейси будуть виконані 7 липня. Втім, точної інформації, що цими рейсами таки відправлять українців додому, поки немає.

В МЗС України запевняли, що саме через помилку авіакомпанії українці змогли вилетіти до Греції. Відтак саме перевізники мають взяти на себе витрати щодо їх повернення додому.

Чому українців не пустили до Греції

Група українських туристів прибула до Афін з Києва вночі 4 липня. Після прильоту їх затримали в аеропорті. Причина в тому, що ЄС не відкрив проїзд для громадян України після карантину. Відтак українців не пустили до Греції, хоча в них і були результати аналізів щодо COVID-19

Теги за темою
Новини України Греція Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader