Литва заборонила на своїй території пропагандистський телеканал RT
Литва заборонила на своїй території пропагандистський телеканал RT

Литва заборонила на своїй території пропагандистський телеканал RT

Вільнюс пояснив своє рішення тим, що російський телеканал пов'язаний з російським чиновником, якого стосуються санкції ЄС.
Фото novostimira.net
Фото novostimira.net

Литва зняла з ефіру російський телеканал RT, пославшись на зв'язок між каналом і керівником ЗМІ в Росії Дмитром Кисельовим. Рішення Вільнюса з'явилося після того, як минулого тижня Латвія теж заборонила на своїй території RT.

Як нагадує Reuters, у регулятор у Ризі визнав російський телеканал "пропагандою" й теж підтвердив, що його контролює Кисельов. Останній керує державним медіа-холдингом "Россия Сегодня".

"RT під контролем Кисельова, який під санкціями ЄС через його вагому роль у поширенні російської пропаганди на підтримку анексії Криму в 2014 році, а також воєнної активності Росії на Сході й південному сході України зараз", - пояснив литовський регулятор телеефіру в заяві.

Заборона стосується 5 телеканалів, які входять до групи RT. Окрім однойменного каналу новин тепер з литовського ефіру також зникнуть RT HD, RT Spanish, RT Documentary й RT Documentary HD.

У литовському відомстві пояснили, що російский телеканал "поширює контент, вигідний Кремлю" і що рішення було ухвалене за порадою міністерства закордонних справ Литви.

Прес-секретар посольства Росії заперечив, що Кисельов контролює RT.

"Ми розглядаємо це недружнє рішення влади Литви як черговий крок у боротьбі проти альтернативної точки зору й свободи преси", - сказали в посольстві.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader