Вибух в будинку на столичних Позняках: у поліції повідомили, коли оголосять перші підозри
Вибух в будинку на столичних Позняках: у поліції повідомили, коли оголосять перші підозри

Вибух в будинку на столичних Позняках: у поліції повідомили, коли оголосять перші підозри

Орієнтовно за тиждень поліція отримає результати експертиз щодо причин вибуху в будинку на київських Позняках. Після цього слідствозможе висунути конкретні перші підозри.

Про це розповів очільник Нацполіції Ігор Клименко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Голова Нацполіції сказав, що спочатку однією з версій вибуху було спрацьовування вибухового пристрою, однак після проведення експрестесту ця версія не підтвердилася. Наразі головна версія причин обвалу будинку - вибух газу. Це мають підтвердити експертизи. Їхні результати будуть орієнтовно за тиждень.

"І тоді слідство вже піде уперед. Тоді разом із прокуратурою вже зможемо формувати підозру", - пояснив Клименко.

Після інциденту, за його словами, правоохоронці одразу провели слідчі дії у службах газу, які обслуговували Дарницький район і конкретно цей будинок, а також опитали мешканців.

"Проводимо вісім експертиз, очікуємо результатів - бездоказово обвинувачувати людей у тому, що сталося, не можна. Однозначно, основна версія - це газ... Ми здійснили виїмку документів у центральному й районному офісах "Київгазу", в жеку, вилучили всі документи, які стосувалися видачі дозволів на заміну лічильників і загалом на ремонт газового устаткування, наразі слідчі вивчають цю документацію", - сказав Клименко.

Нагадаємо, що потужний вибух у 10-поверховому будинку на Позняках у Києві стався зранку 21 червня. Мешканців двох будинків відселили через можливість обвалу аварійних конструкцій.

З-під завалів будинку рятувальники дістали тіла п'ятьох загиблих. Троє із них - родина 18-річної Анастасії Недашковської. Дівчина одночасно втратила батька, матір та брата. 

Після проведення експертизи правоохоронці повідомили, що вибух, наімовірніше, спровокувала газова суміш. Попередні тести показали, що в частково обваленому будинку вибухівки не було. 

25 червня президент України Володимир Зеленський вручив ключі від нових квартир 12 родинам, які постраждали від вибуху на Позняках у Києві. 

За словами очільника країни, інші постраждалі отримають квартири щонайбільше через шість тижнів.

Відео Потерпілим від вибуху на Позняках показали перші нові квартири

Нове житло потерпілим від вибуху на столичних Позняках. Перші квартири вже показали майбутнім мешканцям. Поки що запросили лише чотири родини. Іншим обіцяють показати їхні нові оселі найближчим часом. Усі 12 помешкань розташовані в житловому комплексі поблизу парку "Феофанія". Це новобудова, заселитися в квартири люди поки не зможуть. Бо там ще треба робити ремонт. Представник забудовника запевнив - за переоформлення квартир потерпілі не заплатять жодної копійки. А от ремонтні роботи напередодні людям пообіцяли зробити коштом міста.

Потерпілим від вибуху на Позняках показали перші нові квартири
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader