Пожежі на Луганщині: у Сєвєродонецьку горить міське сміттєзвалище – відео
Пожежі на Луганщині: у Сєвєродонецьку горить міське сміттєзвалище – відео

Пожежі на Луганщині: у Сєвєродонецьку горить міське сміттєзвалище – відео

Лісова пожежа, що наблизилась до Сєвєродонецька 7 липня, перекинулась на міський полігон твердих відходів. Полум'я охопило значну площу, персонал полігону евакуювали.

Сміття горить на значній частині полігону

На місці працюють рятувальники сєвєродонецького управління ДСНС. Про це повідомила пресслужба Сєвєродонецької міської ради

Загалом полігон забезпечений протипожежними засобами. Проте верхова лісова пожежа була занадто потужна і 7 липня персонал полігону був евакуйований. А при поверненні робітники побачили, що ТПВ зайнялись на значній площі полігону,
– мовиться у повідомленні міськради.

Сил місцевих рятувальників недостатньо, аби ліквідувати пожежу. Сєвєродонецька міськрада звернулась по допомогу до обласної влади.
 
Ситуацію ускладнює й те, що через пожежу на полігоні місто фактично залишилось без сміттєзвалища, адже відходи звозити нікуди.
 
Дивіться відео пожежі на полігоні ТПВ у Сєвєродонецьку:

Коротко про пожежі на Луганщині

  • Попередньо у Луганській ОДА пожежу класифікували як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру з загрозою поширення та набуття ознак надзвичайної ситуації державного рівня.
  • Місцевих мешканців довелось евакуйовувати. Вогонь перекинувся на житловий сектор селищ Вовче та Смолянинове. Полум'я впритул підібралося і до самого обласного центру – Сєвєродонецька. Під загрозою опинились селища Боброве, Капітанове, Муратове, Борівське.
  • Станом на 10 липня згоріло понад 5 тисяч гектарів лісу. До гасіння пожежі залучили понад 1200 рятувальників та 200 одиниць техніки.
  • Вогонь призвів до смерті п'яти осіб.
  • До гасіння пожежі залучили авіацію.
Теги за темою
Новини України ДСНС Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader