Чилієць на Донбасі з бойовиками вбивав людей і тепер може сісти довічно
Чилієць на Донбасі з бойовиками вбивав людей і тепер може сісти довічно

Чилієць на Донбасі з бойовиками вбивав людей і тепер може сісти довічно

В Україні розпочали кримінальне провадження за фактом участі чилійця в незаконних збройних формуваннях РФ на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"Прокурори встановили, що з 2018 року громадянин Республіки Чилі брав участь у збройному конфлікті проти України у складі іррегулярних не передбачених законом збройних формувань РФ на тимчасово окупованій території Донецької області, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків. Відомо, що іноземець підпорядковувався так званому полку Всевеликого війська Донського, учасники якого були підготовлені та переправлені з Ростовської області РФ", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до ст. 47 Додаткового протоколу I 1977 року до Женевських конвенцій про захист жертв війни, він є найманцем, а його дії - порушенням Міжнародної конвенції про боротьбу з вербуванням, використанням, фінансуванням і навчанням найманців, прийнятої Генеральною Асамблеєю ООН 4 грудня 1989 року.

Іноземцю інкримінують найманство, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь в їхній діяльності. Максимальна санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що на Донбасі в зоні ООС жодної тихої доби. Міни та кулі літають і вдень, і вночі. 

Джерело матеріала
loader
loader