В Міносвіти розповіли, як пройшло ЗНО з історії Україні
В Міносвіти розповіли, як пройшло ЗНО з історії Україні

В Міносвіти розповіли, як пройшло ЗНО з історії Україні

У зовнішньому незалежному оцінюванні з історії України, яке відбулося 9 липня, взяли участь 178 714 осіб, це 67,7% від загальної кількості зареєстрованих.

Як повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки, до тестування не допустили 75 учасників.

"До тестування не допустили 75 учасників, з них 17 – через виявлені ознаки гострих респіраторних захворювань. Роботу 120 учасників було припинено дочасно через порушення процедури тестування. Ті, хто не змогли взяти участь в основній сесії тестування з історії України через причини, які не залежали від них, можуть зареєструватися на додаткову сесію. Інструкцію, як це зробити, розміщено за посиланням на сайті УЦОЯО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що результати ЗНО з історії України буде визначено до 24 липня. Результати з'являться на сторінках учасників до 25 липня. Тестування основної сесії ЗНО з біології, географії та хімії відбудуться наступного тижня.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року стартувала 25 червня. Наразі вже відбулись тестування з математики, української мови і літератури, фізики та іноземних мов.

Відео Абітурієнти з окупованих територій зможуть вступати до вишів без ЗНО

Депутати ухвалили зміни до закону про вищу освіту, і тепер вступники з окупованих територій Донбасу та анексованого Криму зможуть вступати до вищих навчальних закладів без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Причому, в усі виші, а не в обмежений перелік, як це було досі. Навчатимуться такі студенти безкоштовно: це держзамовлення у межах квот. Закон ухвалили в цілому, попри критику опозиції. Зокрема, через те, що закон не передбачає таких самих пільгових умов для дітей загиблих на Сході бійців.

Абітурієнти з окупованих територій зможуть вступати до вишів без ЗНО
Джерело матеріала
loader
loader