У Кровивницькому на святкуванні весілля в кафе отруїлися люди
У Кровивницькому на святкуванні весілля в кафе отруїлися люди

У Кровивницькому на святкуванні весілля в кафе отруїлися люди

У Кропивницькому на святкуванні весілля в кафе отруїлися п'ятеро гостей, серед них - двоє дітей. Під час перевірки у цьому закладі Держпродспоживслужба виявила санітарні та протиепідемічні порушення.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

"Оперативна інформація про п'ять випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію надійшла до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області 13 липня. П’ятеро постраждалих, серед яких двоє дітей віком до 17 років, напередодні перебували на святкуванні весілля в кафе у м. Кропивницький", - йдеться у повідомленні.

Потерпілих госпіталізували до лікарні. Попередньо, трьом людям поставили діагноз харчова токсикоінфекція, двом - гастроентероколіт. 

Фахівці Держпродспоживслужби розпочали епідеміологічне розслідування та позапланово проінспектували заклад громадського харчування.

"Під час обстеження в кафе виявлено порушення в сферах санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів, а також недотримання протиепідемічних заходів. Зокрема, цехи утримуються в незадовільному санітарному стані, подача страв здійснюється в багаторазовому посуді за відсутності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині, для миття посуду використовується побутовий засіб замість професійного миючого засобу для закладів громадського харчування тощо", - повідомляють у пресслужбі.

У закладі також на святкуванні дозволили споживати торт, приготовлений в домашніх умовах. У Держпродспоживслужбі припускають, що він міг стати причиною отруєння.

"Всього на святкуванні весілля перебувало близько 30 осіб, що є порушенням протиепідемічних вимог, адже на період карантину під час проведення бенкетів дозволяється участь не більше 10 осіб", - додали у пресслужбі.

За результатами інспектування кафе складено протокол про адміністративне правопорушення у сфері санітарного законодавства та протокол про порушення протиепідемічних заходів у період карантину, також готується припис та розглядається питання щодо тимчасового призупинення роботи закладу. Матеріали справи будуть передані до правоохоронних органів.

Відео Отруєння у ресторані: як отримати компенсацію

Під час відпочинку дівчина захворіла на сальмонельоз. Але довести факт отруєння доволі важко. На що треба звернути увагу, аби отримати від закладу компенсацію та виграти справу в суді – дивіться.

Отруєння у ресторані: як отримати компенсацію

 

Джерело матеріала
loader
loader