Рада призначила дату місцевих виборів в Україні
Рада призначила дату місцевих виборів в Україні

Рада призначила дату місцевих виборів в Україні

За проведення виборів 25 жовтня проголосували 326 народних обранців.
Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня / фото УНІАН
Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня / фото УНІАН

Так, нардепи призначили місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. За відповідне рішення проголосували 326 народних обранців.

Як повідомляв УНІАН, Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував ВР прийняти постанову про призначення чергових місцевих виборів на неділю, 25 жовтня.

Проектом постанови № 3809 пропонувалося призначити на неділю, 25 жовтня, чергові вибори депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад та Київського міського голови.

Проектом пропонується, що "вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються та не проводяться".

Крім того, проектом постанови пропонується встановити, що "у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької та Луганської областей вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначаються та не проводяться".

Проектом пропонується доручити Кабінету міністрів України в межах повноважень вжити заходів щодо забезпечення фінансування місцевих виборів 25 жовтня за рахунок коштів державного бюджету України; Центральній виборчій комісії в установленому законодавством порядку вжити заходів щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення підготовки й проведення виборів, зазначених у пункті 1 постанови, за рахунок коштів державного бюджету України.

За результатами голосування комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект постанови № 3809 в цілому з урахуванням пропозицій комітету.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader