Євросоюз закликав Росію визнати свою провину в збитті MH17
Євросоюз закликав Росію визнати свою провину в збитті MH17

Євросоюз закликав Росію визнати свою провину в збитті MH17

Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель закликав Росію визнати свою відповідальність за збиття літака MH17. Він виступив з такою заявою напередодні шостих роковин авіакатастрофи.

Жозеп Боррель нагадав, що в липні 2014 року в небі над Донбасом був збитий літак, внаслідок чого загинули 298 людей. Його слова цитує сайт Європейської ради.

Європейський Союз продовжує глибоко співчувати всім, хто втратив своїх близьких. Ми підтверджуємо свою повну підтримку всіх зусиль щодо встановлення істини,
– наголосив верховний представник ЄС.

Він підкреслив, що Євросоюз продовжує працювати в тому напрямку, аби досягти справедливості для жертв авіакатастрофи і їхніх близьких і притягти винних до відповідальності.

"Згадуючи свої попередні заяви, Європейський Союз приймає до уваги всі кроки, які були вжиті у зв'язку з цим. Ми розраховуємо, що Росія візьме на себе відповідальність і повністю співпрацюватиме щодо встановлення відповідальності", – наголосив Жозеп Боррель.

Участь Росії в збитті літака рейсу MH17

Прокуратура Нідерландів представила найбільш коректні докази збиття лайнера російською ракетою "Бук". Слідство оприлюднило розмову бойовиків після авіакатастрофи.
В уламках літака і тілах пасажирів були знайдені фрагменти від ракети "Бук".
На суді також показали фото російського "Бука", який збив літак у небі над Донбасом.
Прокурори мають анонімного свідка злочину.
Ба більше, про всі використання "Бука" особисто знав Володимир Путін, оскільки техніку без його дозволу з РФ ніхто вивезти не міг. Так вважають адвокати загиблих.

Теги за темою
Росія Євросоюз Новини політики Василь Денисюк MH17
Джерело матеріала
loader
loader