Викрадення бізнесмена Ткаченка: чи причетні російські спецслужби - версія поліції
Викрадення бізнесмена Ткаченка: чи причетні російські спецслужби - версія поліції

Викрадення бізнесмена Ткаченка: чи причетні російські спецслужби - версія поліції

У Києві звільнили викраденого бізнесмена Сергія Ткаченка і затримали п'ятьох викрадачів, які його катували. Спецоперацію правоохоронці провели напередодні. Коли підприємець зник, його рідні підозрювали у викраденні російські спецслужби.

Чи підтвердили цю версію у поліції - в сюжеті ТСН.19:30.

У четвер, 16 липня, Сергій Ткаченко вже вільно спілкувався з журналістами. Ще вчора був заручником у підвалі столичного будинку. Сергій неохоче показав рани від кайданків, якими він два тижні був прикутий до батареї.

Звільнений бізнесмен розповів, що голодом не морили, але катували. На вулицю не випускали.

Підприємець зник два тижні тому. Посеред дня пішов до перукарні. Камери спостереження салону зафіксували, що за чоловіком зайшли двоє невідомих, наділи наручники і вивели під руки. У поліції відкрили кримінальне провадження. За тиждень анонімний дзвінок отримала дружина Юліана Гущик.

"Cказав: "Знаю хто ці люди, давайте зустрінемося". Потім не вийшов на зв'язок, але сказав, що мені і дочки загрожує смертельна небезпека", - розповіла вона.

Сергій Ткаченко був акціонером одного із заводів в анексованому Криму. Тамтешню владу не визнавав, за майно судився із росіянами. Цієї весни вони йому заочно присудили арешт.

Відео Два тижні у підвалі: правоохоронці вивільнили бізнесмена Сергія Ткаченка і затримали викрадачів

У Києві звільнили викраденого бізнесмена Сергія Ткаченка і затримали п`ятьох викрадачів, які його катували. Спецоперацію правоохоронці провели напередодні. Підприємець зник два тижні тому. Його рідні підозрювали російські спецслужби. Чи підтвердили цю версію у поліції – з`ясовувала ТСН.

Два тижні у підвалі: правоохоронці вивільнили бізнесмена Сергія Ткаченка і затримали викрадачів

Втім, версію викрадення ФСБ у поліції спростували.

"Був показаний автомобіль з жителями РФ. Яких ми встановили, цей факт не підтвердився і ці громадяни, які в'їхали з Росії до України, ми офіційно видворили з території України", - повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко

Сам бізнесмен розповідає, що ті, хто тримав у заручниках, хотіли одного - грошей - 25 мільйонів доларів. 

П'ятьом затриманим у поліції вже повідомили про підозру. За викрадення і катування людини їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

"Всі громадяни України. Переважно жителі Києва на цей момент. Один уродженець Донецької і один Луганської областей", - додав Ігор Клименко.

Нині з потерпілим працюють медики. Його життю, запевняють у поліції, ніщо не загрожує. Втім, поки триває слідство, бізнесмен буде під охороною.

Джерело матеріала
loader