Загиблий на Донбасі медик Микола Ілін був громадянином Естонії
Загиблий на Донбасі медик Микола Ілін був громадянином Естонії

Загиблий на Донбасі медик Микола Ілін був громадянином Естонії

Проросійські бойовики 13 липня вбили військового медика Миколу Іліна під час евакуації тіла вбитого розвідника. Це вбивство без перебільшення стало одним з найбільш жорстоких за час війни. Як тепер з'ясувалося, Микола Ілін мав громадянство Естонії.

Медик народився в Білорусі, тривалий час жив в Естонії, де отримав громадянство, а під час війни приїхав в Україну. Естонське громадянство Миколи Іліна підтвердив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, пише видання ERR.

Міністр розповів, що Микола Ілін мав білоруське громадянство. У 2006 році він приїхав в Естонію в якості стипендіата й отримав статус політичного біженця.

У 2016 він отримав громадянство Естонії за правом натуралізації. Для цього, за естонським законодавством, потрібно 8 років проживати на території держави.

В Естонії діє принцип, що громадяни держави можуть діяти у військових частинах інших країн з дозволу уряду,
– зауважив Урмас Рейнсалу.

Втім він зауважив, що за його інформацією, уряд Естонії поки не видав жодного такого дозволу. До слова, в Україні Ілін навіть мав позивний "Естонець".

Чому вбивство Миколи Іліна обговорюють в усьому світі

  • Причина передовсім у його жорстокості. Російські найманці свідомо вбили військового медика під час евакуації тіла загиблого розвідника.
  • Україна погодила з бойовиками тимчасове припинення вогню, щоб евакуювати тіло. Втім російські найманці натомість влаштували потрійну засідку.
  • Такі погодження є не новиною і за 6 років це часто робили як українські військові, так і бойовики. Однак цього разу російські найманці обстріляли українську групу, внаслідок чого й загинув Микола Ілін.
Теги за темою
Росія Новини України Білорусь Війна на Донбасі Естонія Василь Денисюк Проросійські бойовики
Джерело матеріала
loader
loader