"Чорні скриньки" збитого під Тегераном літака МАУ прибули до Франції - ЗМІ
"Чорні скриньки" збитого під Тегераном літака МАУ прибули до Франції - ЗМІ

"Чорні скриньки" збитого під Тегераном літака МАУ прибули до Франції - ЗМІ

Французькі слідчі повідомили, що "чорні скриньки" збитого під Тегераном літака МАУ прибули до їхньої країни.

Про це інформує агентство AFP.

Як повідомляють джерела AFP у французькому Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації, "чорні скриньки" до агентства привезуть з понеділка. Зазначається, що протягом найближчого часу експерти почнуть дослідження бортових самописців.

Розшифровувати "скриньки" збитого "Боїнга" буде міжнародна комісія. До її складу увійшло 20 фахівців. До слова, Україна також відправить своїх експертів для участі в досліджені "чорних скриньок" літака МАУ.

Слід зауважити, що раніше Іран повідомив про відправлення бортових самописців до Парижа 17 липня. 

Нагадаємо:

  • Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.
  • Спочатку причиною авіакатастрофи іранці називали технічну несправність літака. Однак вже увечері 9 січня стало відомо, що український Боїнг був помилково збитий Іраном одразу після зльоту з аеропорту Тегерана. 
  • Вранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ, а трагедія сталася через "людський фактор".  
  • Влада Ірану переконує, що у комплексі ППО, яким був збитий літак МАУ в Ірані, були порушені налаштування, і це нібито призвело до похибки в даних під час виявлення літака. Україна з цією версієюне погоджується. 

Відео Збитий літак МАУ: в Ірані повідомили про порушення системи налаштування комплексу ППО

Не людський фактор, а технічна проблема. Іранська влада висунула нову версію катастрофи українського пасажирського літака над Тегераном. У протиповітряному комплексі, який збив борт МАУ, нібито були порушені налаштування. Про це йдеться у доповіді Організації цивільної авіації Ірану. Там зазначили, що систему ППО переміщували, відтак у налаштуваннях сталася похибка і лайнер помилково розпізнали як ворожий об'єкт, що рухається в бік іранської столиці.

Збитий літак МАУ: в Ірані повідомили про порушення системи налаштування комплексу ППО

 

Джерело матеріала
loader
loader