У Києві на Подільському мосту провели 17 обшуків: розслідують розкрадання бюджетних коштів
У Києві на Подільському мосту провели 17 обшуків: розслідують розкрадання бюджетних коштів

У Києві на Подільському мосту провели 17 обшуків: розслідують розкрадання бюджетних коштів

Правоохоронці розслідують справу щодо розкрадання бюджетних коштів під час будівнитва Подільського мосту у Києві. Увечері 17 липня було проведенно 17 обшуків у ймовірного організатора та виконавців схеми.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Кримінальне провадження відкрито за  ч. 5 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Попередньо, сума завданих збитків може сягати понад 80 млн грн. Наразі тривають слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.  

Розслідування розпочалося у травні 2019 року на підставі повідомлення Держаудитслужби України. Встановлено, що службові особи розпорядника бюджетних коштів, генпідрядника та ще двох підприємств налагодили схему розкрадання. Вони завищували обсяги та вартість робіт під час будівництва Подільського мосту. 

Протягом 2019-2020 років фігуранти уклали угоди з шістьма фірмами на загальну суму понад 4 мільярди гривень. Кошти перерахували субпідрядним організаціям, однак роботи фактично не проводилися. Частину цих коштів вивели в тіньовий обіг.

Правоохоронці виявили документи, чорнові записи та інші носії з інформацією, яка може підтверджувати причетність фігурантів до вчинення злочину. Їх вилучили та направили для подальших експертиз.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявляв, що до кінця 2020 року у Києві плануютьповністю завершити Подільсько-Воскресенський міст-довгобуд через Дніпро. 

Відео ТСН дослідила, скільки ще мостів чекають на реконструкцію в Україні

Новий шляхопровід на Шулявці обіцяють відкрити аж через 17 місяців, якщо з його зведенням не зволікатимуть. Водночас своєї черги на ремонт чекають іще тисячі аварійних переправ по всій країні. Їх обіцяють відбудувати впродовж найближчих чотирьох років. А поки водії вимушені ризикувати, щоразу виїжджаючи на небезпечні мости.

ТСН дослідила, скільки ще мостів чекають на реконструкцію в Україні
Джерело матеріала
loader
loader