Знову неспокійно на Донбасі: українські військові потрапили під артилерію та міномети
Знову неспокійно на Донбасі: українські військові потрапили під артилерію та міномети

Знову неспокійно на Донбасі: українські військові потрапили під артилерію та міномети

Від початку доби 19 липня проросійські бойовики на Донбасі 7 разів порушували режим припинення вогню. Окупанти вкотре застосували заборонене "Мінськом" озброєння.

Про ситуацію на Донбасі станом на 17.00 19 липня повідомив пресцентр Об’єднаних сил. Відповідний допис з’явився на фейсбук-сторінці Штабу.

Де били окупанти 19 липня

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ"

  • Неподалік Причепилівки – на світанку бойовики здійснили два обстріли, використавши артилерійські системи 122-го калібру та 120-міліметрові міномети.
  • Район Луганського – окупанти тут також двічі вікривали вогонь: спершу застосували міномети 120-го калібру, гранатомети та кулемети, а згодом – міномети 82-го калібру.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід",

  • Неподалік Водяного – ворог обстрілював українських військових із гранатометів і стрілецької зброї. 
  • Поблизу Старогнатівки та Лебединського – вдарили бойовики з великокаліберних кулеметів.

У штабі підкреслюють, що українські воїни негайно реагували на усі можливі загрози з боку загарбників і окупанти отримали адекватну відповідь від Об’єднаних сил. Рішучими діями та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів їм вдалося припинити ворожі обстріли.

За поточну добу втрат у лавах Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. На ділянках розведення у Станиці Луганській, Петрівському та Золотому обстріли зафіксовано не було.

Що відомо про ситуацію на Донбасі впродовж попередньої доби 18 липня

  • Бойовики здійснили 13 обстрілів українських позицій, зокрема атакували ділянку розведення сил біля Богданівки (противник здійснив три черги зі стрілецької зброї).
  • Крім того, гаряче було неподалік Старогнатівки – тут противник вранці застосував протитанковий ракетний комплекс та станкові протитанкові гранатомети, ввечері – озброєння БМП, гранатомети й великокаліберні кулемети.
  • Внаслідок бойових дій, на жаль, один український захисник зазнав поранення. Його госпіталізували та надали необхідну допомогу.
  • За інформацією розвідки, українські захисники знищили одного загарбника. І за уточненими даними, 16 липня втрати противника склали ще двоє загиблих.
Теги за темою
Новини України Війна на Донбасі ООС Окуповані території Андрій Шляхтін Проросійські бойовики
Джерело матеріала
loader
loader