До Чорного моря наближається ракетний есмінець США
До Чорного моря наближається ракетний есмінець США

До Чорного моря наближається ракетний есмінець США

Ракетний есмінець Porter класу Arleigh Burke ВМС США наближається до вод Чорного моря. Мета його візиту – участь у міжнародних навчаннях Sea Breeze-2020.

Це вже п'ятий американський корабель, який був у Чорному морі з початку 2020 року. Про це повідомили на сторінці ВМС США у твіттері.

7 липня в акваторію Чорного моря увійшли кораблі постійної протимінної групи НАТО.

Наша участь у багатонаціональних навчаннях, таких як Sea Breeze, є реальним поданням рішучості США відносно колективного захисту Європи,
– заявив віцеадмірал Джин Блек, командувач шостим флотом США.

Навчання Sea Breeze-2020: головне

  • Спільні військові навчання відбуваються щороку. Це один із важливих інструментів переходу Військово-Морських Сил ЗСУ до міжнародних стандартів.
  • Мета навчань – покращення бойової готовності та відпрацювання тактичної взаємодії сил для здійснення спільних операцій у Чорному морі. Навчання триватимуть до 19 липня.
  • Цьогорічні навчання довелося скоротити до 7 діб через пандемію коронавірусу. До участі у навчанні залучають лише кораблі та літаки.
  • У навчаннях представлені збройні сили 10 країн НАТО – Болгарії, Бельгії, Італії, Греції, Румунії, Грузії, Іспанії, Франції, Туреччини та США.
Теги за темою
США Новини України НАТО Чорне море Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader