Росія стягне до кордонів України 120 тисяч військових: розвідник про навчання армії РФ "Кавказ-2020"
Росія стягне до кордонів України 120 тисяч військових: розвідник про навчання армії РФ "Кавказ-2020"

Росія стягне до кордонів України 120 тисяч військових: розвідник про навчання армії РФ "Кавказ-2020"

Командування збройних сил Російської Федерації планує провести масштабні військові навчання "Кавказ-2020" цього літньо-осіннього періоду. Навчання проходитимуть і біляукраїнських кордонів ,що може становити велику військову загрозу для України. 

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "Сьогодні". 

"Після початку активної фази (21-26 вересня - ред.) чисельність військ (російських - ред.) становитиме близько 120 тис. військовослужбовців, 3 тис. бойових броньованих машин, з них не менше 500 танків, 300 літаків, 250 гелікоптерів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів. Це і є та загроза, яка чітко прописана у Воєнній доктрині України", - сказав Скібіцький. 

Розвідник також відзначив, що після 2014 року масштабність і розмах стратегічних навчань у Росії почали зростати і на це необхідно звертати увагу. 

Скібіцький також розповів про активність російський військ на кордоні з Україною: "Активність є. Наприклад, в Ростовській області на полігонах Південного військового округу Росії, на морських полігонах у Чорному морі біля окупованого Криму". 

В Україні посилили розвідку. За словами Скібіцького, "це перше, що роблять у таких ситуаціях".

"Посилено всі види розвідки для з'ясування задуму навчань, визначення районів розгортання військ, чи повернуться вони в місця постійної дислокації після навчань, а також, чи можливі під прикриттям навчань інші дії", - заявив розвідник. 

Нагадаємо:

  • Під час того, як Росія проводитиме військові навчання "Кавказ-2020", Україна наприкінці вересня планує провести командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля-2020". Очікується, що в українських навчаннях візьмуть участь представники НАТО.
  • Наприкінці червня колишній командувач Збройними силами США в Європі, генерал Бен Годжес попередив про можливий військовий ударРосії на півдні України у вересні під час навчань "Кавказ-2020". Він переконаний, щоб вирішити проблему з питною води в Криму, Росія спробує захопити дамбу в Херсоні. 
  • Такої ж думки дотримується і командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа. За його словами, Україна готується до повномасштабної військової конфронтації.
  • У Кремлі все назвали "абсолютною дурістю"і "штучним нагнітанням антиросійської істерії в Україні". 
Джерело матеріала
loader
loader