У Сумах стався викид токсичної речовини
У Сумах стався викид токсичної речовини

У Сумах стався викид токсичної речовини

У ніч проти 20 у Сумах стояв неприємний запах у повітрі - причина у викиді одоранту.

Про це повідомив заступник сумського міськголови Олександр Журба у фейсбуці.

За його словами, попередньо викид одоранту стався поблизу села Ганнівка. Одорант додають до природного газу, він є токсичною речовиною 2 класу небезпеки з характерним запахом. Низькі концентрації, близько чотирьох мільйонних часток, викликають подразнення шкіри та очей, головний біль, нудоту, сповільнення дихання.

Сумчанам порадили зачинити вікна, зволожувати повітря у приміщенні; у разі погіршення самопочуття - звернутися за допомогою до лікаря.

Згодом повідомили, що станом на 10 ранку 20 липня одорант розвіявся і у повітрі його немає. Стан повітря в Сумах задовільний.

Нагадаємо, селяни Білокоровичів в Олевському районі Житомирської області третій рік поспіль не можуть спокійно ні дихати, ні спати. Підприємство з переробки деревини гуде цілодобово 5 днів на тиждень і псує повітря.

Відео Вперше за півстоліття Кременчуцький нафтопереробний завод зупинив свою роботу

Уперше за понад півстоліття в Україні зупинилося єдине нафтопереробне підприємство - Кременчуцький НПЗ. Жителі Кременчука діляться у соцмережах зображеннями труб підприємства, звідки вириваються полум’я та хмари диму. Як повідомили на підприємстві, через безпрецедентне падіння напруги на зовнішніх електромережах, завод залишився без електропостачання на дві години. І щоб убезпечити газові схови та трубопроводи від перепадів тиску, довелось піти на так званий викид надлишків супутнього газу на факели. За попередньою інформацією, причиною падіння напруги в електромережі став вибух 150-кіловатного трансформатору. Нині робота Кременчуцького нафтопереробного заводу відновлена у повному обсязі. А фахівці підраховують суму збитків.

Вперше за півстоліття Кременчуцький нафтопереробний завод зупинив свою роботу
Джерело матеріала
loader
loader