Авіакатастрофа МАУ під Тегераном: французькі експерти отримали відомості із "чорних скриньок" збитого літака
Авіакатастрофа МАУ під Тегераном: французькі експерти отримали відомості із "чорних скриньок" збитого літака

Авіакатастрофа МАУ під Тегераном: французькі експерти отримали відомості із "чорних скриньок" збитого літака

Французьке Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) 20 липня успішно завантажило дані із "чорних скриньок" українського літака МАУ, збитого під Тегераном у січні 2020 року. 

Про це сказано в повідомленні бюро у Twitter.

"Інформація з CVR (бортового самописця), зокрема сама подія успішно завантажені BEA. Відомості передано іранському Бюро з розслідування авіаційних подій", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням пресслужби BEA, першим розшифровують самописець, який фіксував розмови членів екіпажу. Після цього почнеться робота над іншим пристроєм, який записував відомості про політ.

До слова, у роботі з розшифровки бортового самописця візьмуть участь представники кількох організацій, зокрема, МАУ, слідчі з України, Швеції, США, Великої Британії і Канади. Працюватимуть експерти щонайменше до 23 липня.

Розшифровка "чорних сриньок"_2
Розшифровка "чорних сриньок"_3

Вдень 20 липня експерти французького Бюро отримали іпочали вивчати "чорні скриньки" збитого літака МАУ. Фахівці вже розпочали перший етап технічних робіт, зокрема, оглянули візуально бортові самописці і надали їм оцінку.

@Boeing #737 UR-PSR @fly_uia / CVR & FDR officially delivered to @BEA_Aero by Iran’s AAIB. pic.twitter.com/JpTaXtg94t

— BEA ✈️ (@BEA_Aero) July 20, 2020

Нагадаємо, що 8 січня в Ірані збилилітак української авіакомпанії МАУ. Загинули 176 пасажирів і членів екіпажу, серед них - 11 українців. Іранська сторона спочатку спростовувала інформацію про ракетний удар, а вже за кілька днів таки визнала, що літак збили. Але за пів року від трагедії розслідування практично не зрушило з місця.  

Відео Чорні скриньки "Боїнга" МАУ, збитого в Ірані, прибули до Франції

Чорні скриньки "Боїнга" МАУ, збитого в Ірані у січні, прибули до Франції. Сьогодні Бюро розслідувань і аналізу безпеки цивільної авіації розпочинає роботу над розшифровкою вмісту бортових самописців. Як саме відбуватиметься цей процес і коли чекати результатів - дивіться сюжет з Парижа.

Чорні скриньки "Боїнга" МАУ, збитого в Ірані, прибули до Франції
Джерело матеріала
loader
loader