Покарання за кібератаки: Євросоюз погодив санкції проти Росії та Китаю
Покарання за кібератаки: Євросоюз погодив санкції проти Росії та Китаю

Покарання за кібератаки: Євросоюз погодив санкції проти Росії та Китаю

Проти Росії та Китаю введуть санкції через кібератаки, пов'язані з вірусами WannaCry, NotPetya та Cloud Hopper. Пакет санкцій погодили посли країн Євросоюзу.

Санкції погодили посли країн ЄС

У ЄС отримали підтвердження про причетність громадян Китаю та Росії, а також певних структур, до кібератак. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк у твіттері.

Про які саме санкції мовиться:

  • замороження активів, пов'язаних з російською військовою розвідкою ГРУ, а також розвідувальними службами Китаю і Північної Кореї;
  • заборона на видачу віз шести чиновникам з Росії та Китаю.

EU ambassadors have today decided to adopt asset freezes against #Russia's GRU military intel & the intel services of #China and #NorthKorea over the cyberattacks WannaCry, NotPetya & Cloud Hopper. there will also be visa bans & asset freezes on 6 Russian & Chinese officials

— Rikard Jozwiak (@RikardJozwiak) July 22, 2020

СБУ теж неодноразово фіксувала кібератаки росіян

Зазначимо, що фахівці українських спецслужб протягом 2015 – 2017 років теж зафіксували низку кібератак BlackEnergy та NotPetya. Експерти СБУ вважають, що російські спецслужби через хакерські угруповання мали намір вразити об'єкти критичної інфраструктури України.

Теги за темою
Росія Євросоюз Китай Новини політики Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader