"Добре до нас ставився": що розповіли заручники терориста в Луцьку після звільнення
"Добре до нас ставився": що розповіли заручники терориста в Луцьку після звільнення

"Добре до нас ставився": що розповіли заручники терориста в Луцьку після звільнення

Заручники, яких захопив у Луцьку Максим Кривош, наразі почуваються задовільно. Вони стверджують – терорист ставився до них добре.

Про цей йдеться у сюжеті журналіста Андрія Гнатюка.

"Нам ніхто не повідомив. Ми просто здогадалися, що вона там, тому що не приїхала в село до родини", – розповіла родичка однієї із заручниць.

Батько дівчини, яка опинилася у захопленому автобусі, каже – спочатку думав, що вона жартує. "Кажуть автобуса щось немає. Телефоную – вона скидає. Потім відповіла донька, що у заручники їх захопили. І терорист там. Я спочатку подумав, що вона жартує. Але таким голосом це сказала, що зрозумів – то не жарт. Перше повідомлення, і більше не дозволив з ними спілкуватися", – розповів Василь Нижник.  

теракт в Луцьку_8
Facebook/Антон Геращенко

Ще один хлопець поділився, що його батьки та брат, які були в автобусі, у нормальному стані, не постраждали. "Він (терорист, - ред.) не погрожував нікому. Сказав, якщо його вимоги виконають, то всіх відпустить", - каже хлопець.

Одна із заручниць Наталія Боса розповіла, що терорист дійсно ставився до людей добре. "Добре до нас ставилися, нічого не скажу. В туалет він нам пропонував, відро стояло. А на вулицю не відпускав", – поділилася Наталія Боса.

Ще одна зі звільнених жінок Руслана каже, єдине, що просив Максим Кривош – поводитися спокійно. "Лише спокійно поводитися, щоб жодних зайвих рухів. Все добре", – стверджує Руслана.

Нагадаємо, 21 липня близько 9:00 у Луцьку чоловік зі зброєю захопив автобус із пасажирами. Він сам зателефонував о 9:25 до поліції та представився ім'ям Максим Плохой. Пізніше стало відомим його справжнє прізвище - Кривош. 

У заручниках у Кривоша було 13 людей. Близько 21:45 Арсен Аваков повідомив, що терориста затримали, а усіх 13 заручників - відпустили. У МВС зазначили, що вони неушкоджені.

Крім того, правоохоронці затримали можливого спільника луцького терориста в Харкові. У 44-річного чоловіка виявили цілий арсенал зброї. 

Відео Звільнення заручників у Луцьку: яка ситуація у місті на наступний день після теракту

Посилені заходи безпеки у дев'яти областях, навколо Луцька, на в'їздах до обласних центрів - мобільні пости. Правоохоронці після теракту пильнують усю західну Україну. Понад 12 годин у Луцьку чоловік  утримував тринадцятьох заручників у захопленій маршрутці. Серед них - вагітна жінка, дитина та люди похилого віку. Відпустили їх лиш після того, як терорист здався. Як вони почуваються і що нині відбувається у Луцьку – дивіться у прямому включенні з місця події.

Звільнення заручників у Луцьку: яка ситуація у місті на наступний день після теракту

 

Джерело матеріала
loader
loader