Ходили в туалет на відро: як заручники луцького терориста пережили 12 годин пекла
Ходили в туалет на відро: як заручники луцького терориста пережили 12 годин пекла

Ходили в туалет на відро: як заручники луцького терориста пережили 12 годин пекла

Заручники автобуса, який 21 липня захопив луцький терорист Максим Кривош розповіли про умови їхнього полону. А також про поведінку самого Кривоша.

Заручники кажуть, що загалом Кривош ставився до них добре і не погрожував. За їхніми словами, на вулицю терорист їх не випускав. Про це вони розповіли в коментарі місцевому "Першому телеканалу соціальних новин".

Що заручники розповідають про 12 годин перебування в полоні

  • Звільнена заручниця Наталія Боса розповіла, що в маршрутці злочинець поставив відро, аби люди могли сходити в туалет.
  • Інша заручниця Руслана додала, що Кривош просив усіх вести себе спокійно і не робити ніяких зайвих рухів
  • Крім того, терорист вітав заручників з "днем антисистеми" і вимагав від державного керівництва визнати себе внутрішніми терористами.
  • Водночас батько однієї із заручниць згадав, що під час розмови з Кривошем його син попросив відпустити дітей. Натомість той різко відповів, що йому краще знати, що і як робити.
  • Ще один хлопець поділився, що його батьки та брат, які були в автобусі, у нормальному стані, вони не постраждали. "Він не погрожував нікому. Сказав, якщо його вимоги виконають, то всіх відпустить", – зазначив хлопець.

Заручники розповідають про свій полон: дивіться відео

 

Захоплення заручників в Луцьку: головне

  • Максим Кривош захопив автобус із заручниками в Луцьку вранці 21 липня і понад 12 годин утримував їх. Він зловмисник сам зателефонував до поліції та повідомив про це. Чоловік погрожував підірвати автобус. У нього були гранати та інша автоматична зброя.
  • Терорист, за його словами, хотів "боротися із системою". Він оприлюднив вимоги до вищого керівництва держави. Кривош хотів, щоб всі чиновники України, релігійні й політичні діячі мали оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі". Натомість президент Зеленський мав опублікувати звернення із закликом переглянути фільм "Земляни" 2005 року.
  • За фактом вищезазначених подій поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про захоплення заручників. Згодом СБУ відкрила справу за статтею про теракт.
  • Увечері 21 липня після понад 12 годин перемовин, зокрема з президентом Зеленським, терорист сам здався та відпустив усіх заручників. На щастя, ніхто не постраждав і не загинув.
Теги за темою
Новини України Емал Набі
Джерело матеріала
loader
loader