У перший день перемир'я бойовики на Донбасі уже двічі порушили режим тиші
У перший день перемир'я бойовики на Донбасі уже двічі порушили режим тиші

У перший день перемир'я бойовики на Донбасі уже двічі порушили режим тиші

Підтримувані Росією бойовики станом на 17.00 сьогодні, 27 липня, двічі порушили режим припинення вогню. Зокрема, під обстріл потрапили українські позиції в районі Водяного і Південного Донецької області.

Про це повідомляє операція Об'єднаних сил у Facebook.

"Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою. Українські воїни виконують завдання за призначенням і продовжують надійно тримати лінію оборони. Впродовж поточної доби на ділянках відповідальності переважної більшості наших підрозділів обстрілів противника не зафіксовано. За винятком, двох фактів порушення режиму припинення вогню", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у районі населеного пункту Водяне бойовики посеред ночі відкривали вогонь по позиціях українських воїнів з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а біля Південного в обідню пору здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат внаслідок ворожих обстрілів немає", - зазначають в ООС.

Як повідомляється, ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки.

"На цій ділянці за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування поблизу українських позицій трьома протипіхотними мінами ПОМ-2", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 27 липня о 00:01 на лінії розмежування на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню. 

Відео Перші години перемир`я: на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню

Цілковите й неосяжне перемир'я. Від опівночі вогонь на Донбасі не мають застосовувати ні російські найманці, ані українські військові. Про це минулого тижня домовилася тристороння контактна група. А напередодні президент України телефоном говорив із російським президентом Путіним. За даними Офісу Зеленського, обговорили взаємодію при розмінуванні, розведенні сил,  відкритті нових пунктів пропуску та звільнення українців із російських в'язниць і полону бойовиків. Як минають перші години перемир'я – у прямому включенні.

Перші години перемир`я: на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню
Джерело матеріала
loader
loader