"Не хочу когось відштовхнути словами": суперниця Лукашенка ухилилася від запитання про Крим
"Не хочу когось відштовхнути словами": суперниця Лукашенка ухилилася від запитання про Крим

"Не хочу когось відштовхнути словами": суперниця Лукашенка ухилилася від запитання про Крим

Головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі Світлана Тіхоновська утрималася давати конкретну оцінку анексії Криму та війні на Донбасі. За її словами, це мають коментувати політики, а її головна задача наразі - зміна владиу Білорусі за допомогою чесних виборів.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Meduza.

"Я розумію, що питання Криму розколює суспільство. А мені не хотілось би необережними словами когось відштовхнути. Тим більше, що я не політик, своєю головною метою я бачу об’єднання всіх сил для вирішення головного завдання - зміни влади та проведення чесних виборів", -пояснила Тіхановська.

Опозиційна кандидатка вважає, що якщо чесні вибори відбудуться і нова влада змінить стару, то справжні політики зможуть заявляти про конкретні погляди та програми.

"Що стосується Донбасу, то там йде війна, і це жахливо. Люди не повинні гинути на війні. Я категорично проти війни", - відповіла Тіхановська. 

Нагадаємо: 

  • Тіхановська вирішила взяти участь у виборах президента замість свого чоловіка, якого заарештували на 15 діб.
  • Після цього штаби двох опозиційних кандидатів - незареєстрованих Віктора Бабарики та Валерія Цепкала - об'єдналися і підтримали Тіхановську.
  • Обʼєднана команда у разі виграшу пообіцяла провести "повторні чесні вибори" та звільнити політв'язнів.
  • Вибори президента Білорусі відбудуться 9 серпня.

    Відео Вибори у Білорусі: тисячі людей зібралися на великий опозиційний мітинг

    У Мінську тисячі людей вийшли на підтримку кандидатки в президенти Світлани Тихановської, яку вважають основною суперницею Олександра Лукашенка. Адже інших кандидатів, які з ним могли поборотися, не зареєстрували. Світлана Тихановська балотується замість свого арештованого чоловіка – блогера Сергія Тихановського. Він теж мав плани на президентство, але з травня перебуває в СІЗО. Його звинувачують в порушенні громадського порядку. Вибори призначені на 9 серпня. Чинний президент Олександр Лукашенко при владі вже 26 років і нині заявляє, що його підтримує більшість білорусів. Опозиція закликала своїх прибічників приходити на дільниці з білими браслетами – щоб показати свою позицію.  

    Вибори у Білорусі: тисячі людей зібралися на великий опозиційний мітинг
Джерело матеріала
loader
loader