У Кремлі відповіли на заяву глави німецького МЗС проти участі Росії в G7
У Кремлі відповіли на заяву глави німецького МЗС проти участі Росії в G7

У Кремлі відповіли на заяву глави німецького МЗС проти участі Росії в G7

Росія не прагне повернутися до "Великої сімки" (G7).

Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков у відповідь на заяву німецького очільника МЗС Гайко Маасу про неповернення РФ до G7 без вирішення конфлікту в Україні, пише РБК.Росія.

"Президент (Володимир - Ред.) Путін жодного разу не виступав з ініціативами, зверненнями, діями, щоб Росія знову приєдналася до роботи "Великої сімки". Ви знаєте, що існував такий формат, як "Велика вісімка", який повинен був відбутися в Сочі, але учасники відмовилися. Відтоді Путін не ініціював якесь обговорення", - заявив речник російського лідера.

Пєсков наголосив на тому, що Кремль задоволений, зокрема, роботою у форматі "Великої двадцятки", який "краще відповідає сучасним реаліям".

На запитання, як він оцінює ефективність "Великої сімки", Пєсков відповів, що міжнародне об'єднання, яке обговорює питання в сфері економіки, соціального розвитку, політики без участі таких країн як Індія, Китай, Бразилія не може претендувати на світове лідерство.

Як повідомлялося, міністр іноземних справ ФРН Гайко Маас заявив, що причиноювиключення Росії з "Великої вісімки"стала анексія Криму та інтервенція на сході України. За його словами, поки РФ не має шансів для повернення до G7.

Пропозицію повернути Росію до клубу найвпливовіших держав світу раніше висловив Дональд Трамп. Він хотів провести повноцінну зустріч 7G, але через пандемію летіти у США відмовилась Ангела Меркель. Решта лідерів вагались з відповіддю. Тому Трампу довелось скасувати саміт. 

Відео Міністр закордонних справ Німеччини: РФ не має шансів повернутися до "Великої сімки"

Росія не має шансів повернутися до "Великої сімки" через агресію на Донбасі та окупований Крим. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. Каже, що не можна закрити очі на перекроювання кордонів Європи. Сім років тому Москву виключили з об’єднання після анексії Кримського півострова. У ще одній глобальній групі – “Великій двадцятці” - Росія залишається й понині.  

Міністр закордонних справ Німеччини: РФ не має шансів повернутися до "Великої сімки"
Джерело матеріала
loader
loader