Смерть репера Енді Картрайта у Росії: хто він такий та за що його розчленувала дружина
Смерть репера Енді Картрайта у Росії: хто він такий та за що його розчленувала дружина

Смерть репера Енді Картрайта у Росії: хто він такий та за що його розчленувала дружина

Що трапилося

30 липня у квартирі у Санкт-Петербурзі (Росія) поліція знайшла розчленоване тіло репера Енді Картрайта. Жінка звернулась до адвоката, а та порадила їй викликати поліцію. Увечері 29 липня надійшов дзвінок на 112. Слідчо-оперативна група працювала на місці до п'ятої ранку. 

У квартирі поліція знайшла п’ять пакетів з рештками тіла чоловіка. Частина пакетів зберігались у холодильнику, а частина у коридорі. 

розчленоване тіло репера у росії
Mash
розчленоване тіло репера у росії 2
Mash

Поліцейські вилучили з місця події молоток, ніж, обробну дошку, ножівку по металу, пластиковий таз і наволочку. 

Хто такий Енді Картрайт

Справжнє ім’я репера Олександр Юшко. Він народився в Україні у місті Ніжин 17 серпня 1990 року.

енді картрайт, репер
Фото із соцмереж

У своїх інтерв’ю він розповідав, що вчився у школі гарно, але поводився на двійки. Відвідував секцію самбо, уроки гри на фортепіано, уроки англійської мови, шаховий гурток. Але більшу частину вільного часу валявся на дивані і читав будь-які книжки, які знаходив вдома або приносив. Спочатку Олександр хотів стати приватним детективом, потім адвокатом.

Пізніше вступив до ніжинського педагогічного університету на викладача англійської мови.

Він мав українське громадянство, але останні 9 років знімав квартиру у Санкт-Петербурзі, на Невському проспекті 134. Реєстрації не мав, громадянство Росії теж не отримав.

Кар'єра

Репом він захопився ще у дитинстві. В кінці 2013 року він записав альбом "Прихід глухого кота", після чого його запросили взяти участь в реп-баттлах Versus Battle в Санкт-Петербурзі. У нього було декілька батлів, виграв він не всі.

Ще один альбом він випустив 2016 року, і перед смерттю працював над новою платівкою.

репер Versus Battle Енді Картрайт
скриншот з відео

У своїх піснях, за словами фанатів, Енді використовував містичні теми.

Смерть та розчленування

За словами дружини, репер помер 4 дні тому від передозування наркотиків.

У Картрайта в квартирі була своя кімната-кабінет, куди він забороняв входити без дозволу. 25 липня жінка, за її словами, вийшла на прогулянку і повернулася через три години. За дверима кабінету чоловіка була тиша. Вона знайшла його з піною у рота, синім обличчям, без ознак життя. На столі лежав шприц, який потім жінка випадково викинула. 

Марина не захотіла, щоб її чоловіка вважали наркозалежним, тому вона вирішила розчленувати тіло, заховати, а друзям і фанатам розповісти, що Олександр просто зник. У її версію могли повірити, бо він часто надовго міг піти з дому без попереджень.

Поки жінка розчленовувала тіло, у квартирі перебувала дворічна дитина пари.

Пізніше журналісти Baza, заявили, що жінці допомогала її мати. "Слідчі поки вивчають докази і вони вже натрапили на кілька дивовижних зачіпок і дивацтв. Як відзначають криміналісти, всі кінцівки були відпиляні практично ідеально - можна сказати, працював професіонал. Але це не найдивніше - внутрішні органи трупа Марина чогось випрала в пральній машинці, а частини тіла вивалила в солі. Крім того, на одному з передпліч слідчі знайшли сліди чоловічих рук. Марина вичистила всю квартиру - якби не п'ять чорних мішків, її чоловік реально міг би залишитися зниклим без вести. З запахами у квартирі, Коха боролася за допомогою пахощів", - пишуть вони.

Як виявилося позбавитися тіла було складніше, ніж очікувала дружина репера, тому вона звернулась до адвоката, а та, своєю чергою, порадила викликала поліцію.

Щоб підтвердити свої слова жінка готова пройти поліграф.

Соцмережі

Марина та Олександр одружені кілька років, але на сторінках у соцмережах є всього дві фото з дружиною, але на них не видно її обличчя.

розчленований репер
Фото із соцмереж
розчленований репер
Фото із соцмереж

Після його смерті Марина опублікувала останній пост на сторінці репера в Instagram. Більше того, вона спілкувалась у коментарях з фанатами.

Як пояснила поліцейським жінка, у перерві між розчленуванням тіла на п'ять частин вона заходила на його сторінку як власник і імітувала діяльність. Різниці ніхто не помітив.

На сторінку репера у соцмережі "Вконтакте" останній раз заходили вночі 27 липня, а останній пост у Twitter - 22 липня.

Версії дружини і друзів

Дружина заявила поліції, що Картрайт був у депресії через гроші. Нібито в період пандемії Юшко впав у депресію через скасовані концерти і різкого падіння доходів. Пара протягом 9 років знімала простору квартиру на Невському проспекті, і на побутові потреби було потрібно багато грошей.

"Останнім часом, за словами жінки, в під'їзді все частіше стали з'являтися закладчики (наркотиків - ред.)", - уточнив виданню "Фонтанці" близький до слідства співрозмовник.

Зазначається, що у Марини не було мотиву вбивати чоловіка. Він ніколи її не бив, вона не зверталася ні в поліцію, ні до знайомих зі скаргами на його поведінку. У разі його смерті жінка не отримувала прав на яке-небудь майно чи статки.

Своєю чергою, друг виконавця Олександр Зиганшин сильно сумнівається у версії про передозування речовинами.

Однак не приховує, що у музиканта були великі проблеми з алкоголем - репер міг надовго пропадати. "Все, що я хочу сказати - наркотиків жодних не було. Це якась казка", - каже він.

Про його дружину Марину нічого поганого сказати не може: порядна адекватна дівчина, гарна мати. Звідки взялася історія з наркотиками - для нього загадка, тому Олександр хоче дочекатися експертизи.

Наразі немає інформації про психічні розлади чи наркотичну залежність у дружини репера.

Репер та наркотики

У старому інтерв'ю сайту Versus Battle Картрайт коментував чутки про те, що він пише треки під наркотиками.

"У 90% випадків пишу абсолютно тверезим. Решта 10% - це алкоголь. Хтось вважає мою творчість результатом прийому "важких речовин", все це їхні власні домисли, і я радий, що моя свідомість без стероїдів видає речі, які інші не видадуть навіть упоровшісь ", - стверджував репер.

Тоді він був проти вживання "будь-яких хімічних речовин, незалежно від того, легальні вони чи ні, наркотики це або харчові добавки".

Також про наркотики він писав у своєму Twitter.

Центры реабилитации для наркоманов это чистой воды драгшейминг. Бедные наркоманы

— Энди Картрайт (@The_Cartwright) July 19, 2019

Що загрожує дружині

Кримінальну справу за фактом смерті Юшко можуть не порушити, якщо підтвердиться версія його дружини. Згідно з російськими законами, розчленування не карається законом, якщо немає доказів того, що вона хотіла поглумитися над тілом.

дружина репера
Baza
Дружина репера Марина, яка розчленувала його тіло.

"Затримати по 91-й статті КПК на 48 годин її не можуть до порушення кримінальної справи. А для збудження потрібні вагомі підстави - насильницька причина смерті і дані про причетність дружини до злочину. Вважаю, справа буде порушена за фактом вбивства, але взяти під варту вийде навряд чи, тому що необхідно довести суду обґрунтованість підозр у причетності до вбивства. Слідство повинно спростувати висунуту нею версію. Застосувати до дружини інші статті Кримінального кодексу слідство навряд чи зможе. Стаття 316 "Приховування злочинів" допустима, якщо хтось сторонній вбив репера. Для статті 244 "Наруга над тілами померлих" необхідно встановити умисел саме на наругу. Притягнути до кримінальної відповідальності за розчленування - якщо її версія правдива - теж не вийде. Розчленовувати, безумовно, неправильно, але самостійного складу злочину це не складає", - розповів "Фонтанці" адвокат Сергій Лук'янов.

Наразі жінку допитують у поліції, а тіло забрали на експертизу. Згідно з її висновками, поліція буде вирішувати чи відкривати кримінальну справу та якою статею.

Джерело матеріала
loader
loader