Вимагав 4 млн грн за вплив на службовців АМКУ – правоохоронці затримали хабарника
Вимагав 4 млн грн за вплив на службовців АМКУ – правоохоронці затримали хабарника

Вимагав 4 млн грн за вплив на службовців АМКУ – правоохоронці затримали хабарника

Правоохоронці затримали особу, яка вимагала 4 млн грн хабара за вплив на службовців відділення Антимонопольного комітету України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Вказана особа вимагала гроші за вплив на посадовця, що уповноважений на виконання функцій держави.

"За даними слідства, особа вимагала 4 млн грн неправомірної вигоди у представника двох підприємств за здійснення впливу на службових осіб Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. За "винагороду" обіцяла винесення на користь цих підприємств рішення про мінімізацію розміру штрафних санкцій, накладених на них через порушення вимог чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисника під час одержання 600 тис. грн - першої частини неправомірної вигоди. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в м. Києві Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Раніше повідомлялося, що керівника одного з департаментів Чернівецької обласної державної адміністрації спіймали на отриманні 800 доларів хабара. Затримання відбулось вчора, 29 липня. Зараз чиновник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Джерело матеріала
loader
loader