Крала гроші роками: бухгалтерка національної академії привласнила понад 1,6 млн
Крала гроші роками: бухгалтерка національної академії привласнила понад 1,6 млн

Крала гроші роками: бухгалтерка національної академії привласнила понад 1,6 млн

Колишню головну бухгалтерку Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури судитимуть за крадіжку 1,6 мільйона гривень. Жінка роками привласнювала гроші, які студенти академії платили за навчання.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

"Обвинувачена протягом 2017-2020 років, зловживаючи службовим становищем, розробила схему привласнення коштів, що сплачувались студентами академії за навчання", - йдеться у повідомленні.

Так, отримавши від студентів плату на освітні послуги, головна бухгалтерка частину грошей вносила в касу, а решту коштів привласнювала.

"У такий спосіб обвинувачена привласнила понад 1,6 млн гривень, заподіявши збитки Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури на зазначену суму. Загалом, під час слідства установлено понад 40 епізодів її протиправних дій", - додають у прокуратурі.

Жінці загрожує ув'язнення терміном до восьми років.

Нагадаємо, у червні військовослужбовець разом із працівницею Збройних сил України привласнив майже 500 тис. грн з каси військової частини. Ці кошти призначалися на виплату грошового забезпечення військовим.

Відео Одеськими копами, які під час обшуку привласнили майно незрячих, займеться ДБР

Скандал спалахнув в Одесі після того, як у Мережу потрапило відео слідчих дій на підприємстві, де працюють люди із порушенням зору. Група поліцейських вилучила устаткування на перевірку. А потім скориставшись тим, що працівники не бачать, вирішила привласнити те, що лежало в офісі. Все це - зафільмували камери спостереження.  

Одеськими копами, які під час обшуку привласнили майно незрячих, займеться ДБР

 

Джерело матеріала
loader
loader