У контейнері з бананами: у порту "Південний" затримали рекордну партію кокаїну з Еквадору
У контейнері з бананами: у порту "Південний" затримали рекордну партію кокаїну з Еквадору

У контейнері з бананами: у порту "Південний" затримали рекордну партію кокаїну з Еквадору

У морському порту "Південний" прикордонники затримали рекордну партію кокаїну - 56,4 кг. Орієнтовна вартість вилученого наркотику на чорному ринку може сягати понад 200 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

"Наркотик знаходився у контейнері з бананами, який прибув з Еквадору. Кокаїн, розфасований у 47 брикетах, був прихований у вентиляційних люках. Кожен брикет мав своє фірмове маркування у вигляді літер та цифр, що вказує на його приналежність до певного наркосиндикату", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до ст.305 ККУ "Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів".

У ДПСУ зазначили, що це не перше затримання важких наркотиків у таких об'ємах. У лютому та в травні цього року у "Південному" прикордонники Одеського загону вже затримували значні партії кокаїну. У першому випадку в контейнері, який прибув з Республіки Чилі з вантажем легкових машин, правоохоронці виявили 31 брикет кокаїну загальною вагою понад 30 кг. Кожен з пакунків був промаркований зображеннями персонажа з відомої гри "Монополія".

"В іншому випадку наркотик помістили у сховках, облаштованих з використанням технічних порожнин контейнера з бананами, який теж прибув з Еквадору. Кокаїн було розфасовано у 45 брикетах. Кожен брикет із зображенням міньйона було обгорнуто в свинцеве пакування, щоб зменшити вірогідність виявлення їх з допомогою сканерів та службових собак. Вага брутто виявленого наркотику склала 53,4 кг", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, у липні Ппліція Італії вилучила партію амфетаміну приголомшливого об'єму - 14 тонн. 

Відео 13 мішків кокаїну: у Мексиці правоохоронці перехопили наркотичний вантаж

Літак у вогні й пікап із 13 мішками кокаїну. У Мексиці правоохоронцям вдалося перехопити величезний наркотичний вантаж. Судно прикордонники помітили, коли те незаконно спробувало проникнути в повітряний простір Мексики. Під час переслідування поліцією та армійцями, лайнер несподівано приземлився посеред шосе і загорівся. У поліції підозрюють - наркоторговці навмисне підпалили літак, аби замести сліди. Неподалік знайшли покинутий пікап й 390 кілограмів кокаїну в ньому. Можливо, саме цей вантаж літак мав і перевозити. А можливо, і сам був повний наркотиків. Поки що нікого заарештувати не вдалося.

13 мішків кокаїну: у Мексиці правоохоронці перехопили наркотичний вантаж

 

Джерело матеріала
loader
loader