У РНБО розповіли, яка ситуація на Донбасі після оголошення перемир'я
У РНБО розповіли, яка ситуація на Донбасі після оголошення перемир'я

У РНБО розповіли, яка ситуація на Донбасі після оголошення перемир'я

За даними Головного ситуаційного центру при Раді національної безпеки і оборони України, режим припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня 2020 року виконується. Поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

"На відміну від попередніх "різдвяного", "хлібного", "шкільного" та багатьох інших оголошених припинень вогню, які налічували кілька днів, сьогодні триває вже сьомий день перемир'я без пострілів з важкого озброєння і бойових втрат", - йдеться у повідомленні.

Дані програмно-апаратного комплексу СОТА показують, що до оголошення перемир'я щоденні обстріли сягали 16-18, переважна більшість з них велась прицільно із застосуванням важкого озброєння - артилерії, мінометів, протитанкових ракетних комплексів, а також безпілотних літальних апаратів і снайперської зброї. Щотижня гинули 2-3 військових ЗСУ і було 6-8 поранених. Аналогічні втрати несли і окупаційні угруповання.

Нагадаємо, ОБСЄ від початку доби 27 липня до вечора 31 липня нарахувала понад 200 порушень режиму припинення вогню.

Відео У РФ пригрозили постачати зброю на Донбас, якщо США виділить гроші на військову допомогу

Зізнання від агресорів: у Росії пригрозили постачати зброю на Донбас, якщо Сполучені Штати дадуть гроші нашій державі. Скандальна заява пролунала від голови комітету Держдуми у справах СНД Леоніда Калашнікова. Він заявив, що надання Вашингтоном 300 мільйонів доларів військової допомоги відчинить двері для поставок російської зброї у самопроголошені ДНР та ЛНР. Офіційна Москва роками заперечує свою участь у війні на Донбасі. Законопроєкт про допомогу Україні у боротьбі з російською агресією нині розглядає сенат США.    

У РФ пригрозили постачати зброю на Донбас, якщо США виділить гроші на військову допомогу

 

Джерело матеріала
loader
loader