У Міноборони відповіли на заяви РФ щодо постачання зброї на Донбас
У Міноборони відповіли на заяви РФ щодо постачання зброї на Донбас

У Міноборони відповіли на заяви РФ щодо постачання зброї на Донбас

Погрози Російської Федерації постачати зброю на окупований Донбас є свідченням прямої збройної агресії та підтримки терористичної діяльності на рівні держави. Водночас РФ вже сьомий рік поспіль постачає озброєння своїм підконтрольним формуванням.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони України.

"У Росії лунають політичні заяви щодо постачання зброї на Донбас у разі отримання Україною військової допомоги від США. Однак РФ вже сьомий рік поспіль веде війну проти України", - йдеться у повідомленні.

У відомстві повідомили, що за період війни на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей накопичилося:

  • танків - 480 одиниць;
  • бойових броньованих машин - понад 900 одиниць;
  • гармат і гаубиць - близько 450 одиниць;
  • мінометів - близько 300 одиниць;
  • реактивних систем залпового вогню - близько 210;
  • засобів протиповітряної оборони - близько 700;
  • протитанкових засобів - близько 450.

Усю цю зброю Росія застосовує у воєнних діях проти України. Російське озброєння було завезено в Україну через непідконтрольну ділянку кордону нашої держави, зауважують у МОУ.

"З початку агресії зазначене озброєння та бойова техніка використовуються не лише проти військовослужбовців ЗС України та інших військових формувань, а й проти мирного населення Донбасу. Відтак, якщо Росія хоче збільшити постачання зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави", - йдеться в заяві.

Україна, відповідно до міжнародних договорів, отримує технічну допомогу від держав-партнерів, і цьогорічна ситуація - не виняток, додали у Міноборони. 

Нагадаємо, у Росії пообіцяли постачати зброю на Донбас, якщо США надасть Україні військову допомогу.

Відео У РФ пригрозили постачати зброю на Донбас, якщо США виділить гроші на військову допомогу

Зізнання від агресорів: у Росії пригрозили постачати зброю на Донбас, якщо Сполучені Штати дадуть гроші нашій державі. Скандальна заява пролунала від голови комітету Держдуми у справах СНД Леоніда Калашнікова. Він заявив, що надання Вашингтоном 300 мільйонів доларів військової допомоги відчинить двері для поставок російської зброї у самопроголошені ДНР та ЛНР. Офіційна Москва роками заперечує свою участь у війні на Донбасі. Законопроєкт про допомогу Україні у боротьбі з російською агресією нині розглядає сенат США.    

У РФ пригрозили постачати зброю на Донбас, якщо США виділить гроші на військову допомогу
Джерело матеріала
loader
loader