"Перша думка - атака Ізраїлю": українка розповіла про вибух в ліванській столиці Бейруті
"Перша думка - атака Ізраїлю": українка розповіла про вибух в ліванській столиці Бейруті

"Перша думка - атака Ізраїлю": українка розповіла про вибух в ліванській столиці Бейруті

У вівторок, 4 серпня, у ліванській столиці Бейруті прогриміли два потужні вибухи, внаслідок яких загинули щонайменше 78 людей.

Про це студентка з України Ірина Карапата, яка навчається у ліванському університеті "Каслік", розповіли в інтерв'ю для hromadske.

Дівчина перебувала за 5 кілометрів від місця події, коли увечері відчула перший вибух.

"За хвилю будинок почав хитатися як від землетрусу і одразу пролунав другий потужний вибух, який заглушив вуха, а далі паніка, посипались вікна у сусідів. Перша думка - атака Ізраїлю. Одразу зник Інтернет, зв’язок. Коли ми вибігли на вулицю, побачили клуби червоного диму зі сторони порту", - розповіла Ірина.

Вона додала, що люди тікали та намагалися триматися на безпечній відстані від місця вибуху.

"Вибух був настільки потужним, що ударна хвиля вибила шибки, а подекуди й двері на відстані 5 кілометрів. Зрештою, звук вибуху був чутний по всій території Лівану", - зазначила українка.

В уряді Лівану вважають, що причиною вибуху стали 2 750 тонн аміачної селітри, що впродовж шести років зберігалися в столичному порту без належних заходів безпеки. 

А тим часом президент США Дональд Трамп озвучив власну версію події, заявивши, що причиною вибуху могла бути "якась бомба".

Відео Вибухи у Лівані забрали щонайменше десяток життів

І повертаємося до потужного вибуху у центрі ліванської столиці. За останніми даними, там загинуло щонайменше 10-ро людей, але є інформація, що загиблих може бути набагато більше. ЗМІ повідомляють про десятки і навіть сотні постраждалих. Поранень люди діставали від уламків, які буквально літали у повітрі. Місцеві лікарні вже повідомляють, що потребують донорів крові. Причину вибуху наразі розслідують. Губернатор міста порівняв цей вибух з японською трагедією в Хіросімі.   

Вибухи у Лівані забрали щонайменше десяток життів
Джерело матеріала
loader
loader