Вибори в Білорусі: суперниця Лукашенка заявила, що їй погрожували з українського номера
Вибори в Білорусі: суперниця Лукашенка заявила, що їй погрожували з українського номера

Вибори в Білорусі: суперниця Лукашенка заявила, що їй погрожували з українського номера

Найбільше кандидатку в президенти Білорусі Світлану Тихановську під час її передвиборчої кампанії вразив телефонний дзвінок з українського номера.

Про це вона розповіла в інтерв'ю для видання "Настоящее время".

"Я пам'ятаю найяскравіший, звичайно, момент - це той телефонний дзвінок, коли я була впевнена, що далі не піду, - сказала Тихановська. - Це був дзвінок з українського номера: "Мене просили передати, що якщо ви зараз не зупинитеся, краще зупиніться, інакше є достовірна інформація, що вас посадять у в'язницю, а дітей заберуть в дитбудинок".

За словами Тихановської, через погрозу вона запанікувала та вирішила, що в першу чергу повинна захистити своїх дітей.

"Ну це таке, знаєте, було так низько і підло. Я ніколи з цим не стикалася, - додала кандидатка. - Жодна мама не пожертвує своїми дітьми заради кого б там не було".

У той момент Тихановська саме збирала підписи, аби мати змогу стати кандидатом в президенти країни.

"Об'єктивних причин мене саджати до в'язниці або дітей забирати в дитбудинок не було. І (вирішила - ред.), якщо я прийму якісь заходи безпеки, то цього можна буде уникнути, - зазначила вона. - Це був найбільш напружений момент. Але взагалі в той період ти щоранку прокидаєшся - і тобі страшно. Страшно, що прийдуть зараз з обшуком, тому що це був той період, коли забрали Сергія".

Раніше повідомлялося, що Тихановська вивезла своїх дітей (десятирічного сина та чотирирічну дочку) до однієї з країн Європейського Союзу.

Нагадаємо, що для виборів президента в країні вирішили об'єднатися штаби трьох опозиційних кандидатів - зареєстрованої кандидатки Світлани Тихановської та незареєстрованих Віктора Бабарики та Валерія Цепкала. Обʼєднана команда у разі виграшу пообіцяла провести "повторні чесні вибори" та звільнити політв'язнів.

На початку серпня Тихановська провела агітаційні мітинги в Гродні і двох містах Гродненської області - Волковиську і Слонімі, на які прийшли понад десять тисяч людей.

Відео У Мінську кілька десятків тисяч людей вийшли підтримати опозиційну кандидатку в президенти

У Мінську відбувся велелюдний мітинг на підтримку опозиційної кандидатки в президенти Світлани Тихановської. Опонентку Олександра Лукашенка прийшли підтримати кілька десятків тисяч людей. Сама Тихановська зі сцени розкритикувала силовиків за чисельні розгони активістів і викликала чинного главу держави на дебати. Балотуватися у президенти Тихановська вирішила замість свого чоловіка Сергія. Його у травні заарештували за звинуваченнями у розпалі заворушень. Після цього його дружині почали надходити погрози, їй навіть довелося вивезти з країни дітей. Однак припиняти боротьбу Тихановська не збирається. Вибори президента Білорусі заплановані на 9 серпня. Лукашенко висувається на них ушосте.

У Мінську кілька десятків тисяч людей вийшли підтримати опозиційну кандидатку в президенти
Джерело матеріала
loader
loader