У порту Миколаєва зберігали аміачну селітру, яку вже вивезли – адміністрація
У порту Миколаєва зберігали аміачну селітру, яку вже вивезли – адміністрація

У порту Миколаєва зберігали аміачну селітру, яку вже вивезли – адміністрація

Партію селітри зберігали на території порту з вересня 2018 року до початку 2019 року.
ДП "Миколаївський морський торговельний порт" / УНІАН
ДП "Миколаївський морський торговельний порт" / УНІАН

На території Миколаївського морського порту зберігалась аміачна селітра, яка була завезена у вересні 2018 року, а вивезена – на початку 2019 року.

Про це повідомляє адміністрація Миколаївського морського порту.

«Після трагічного вибуху в Бейруті в засобах масової інформації з'явилось припущення, що на території Миколаївського морського порту зберігається аміачна селітра, яка була завезена в 2018 році. Адміністрація Миколаївського морського порту офіційно спростовує цю інформацію, тому що вона не відповідає дійсності», - йдеться у повідомленні.

Однак в АМПУ зазначили, що у вересні 2018 року судно «ТУЗЛА» прибуло в Миколаївський морський порт з вантажем селітри аміачної в біг-бегах вагою по 500 кг. Вивантаження судна здійснювалось на причалі № 12 в період з 19 по 21 вересня 2018 року силами приватної стивідорної компанії. Відповідно до генерального акту всього з судна було вивантажено 6422 біг-бега селітри аміачної загальною вагою брутто 3217,422 мт.

«Вивезення вищезазначеної вантажної партії селітри аміачної з території Миколаївського морського порту було завершено на початку 2019 року. На теперішній час залишки вантажу селітри аміачної, що була вивантажена з т/х «ТУЗЛА», в порту відсутні», - запевнили у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, ввечері 4 серпня у порту Бейрута стався потужний вибух. Більш як 100 осіб загинули і декілька тисяч поранені.

Прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху в Бейрутістало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху в столиці Лівану була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Його відчули, зокрема на Кіпрі (понад 200 км від Бейрута). Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader