Ситуація на Донбасі під час перемир'я: бойовики знову вдалися до збройної провокації
Ситуація на Донбасі під час перемир'я: бойовики знову вдалися до збройної провокації

Ситуація на Донбасі під час перемир'я: бойовики знову вдалися до збройної провокації

Упродовж доби 5 серпня проросійські бойовики на Донбасі лише одного разу порушили режим припинення вогню. Українські військові повністю контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Про ситуацію в зоні бойових дій на Донбасі станом на 7:00 6 серпня повідомив пресцентр Об’єднаних сил. Відповідний допис з’явився на фейсбук-сторінці штабу.

Де били бойовики 5 серпня

Ворожу провокацію окупанти здійснили в районі Шумів. Обстріляли вони українські позиції з підствольного гранатомету.

Як запевнили у штабі, це були неприцільні постріли та вони не мали загрози для життя та здоров’я воїнів ОС. Тому ті вогонь у відповідь не відкривали.

"Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника", – наголошують у пресцентрі Об’єднаних сил.

Внаслідок бойових дій особовий склад Об’єднаних сил бойових втрат і поранень, на щастя, не зазнав.

Ситуація на Донбасі 6 серпня

Від початку поточної доби на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів обстрілів з боку проросійських найманців зафіксовано не було.

Жителі Донбасу дякують українським військовим

У штабі також повідомили, що напередодні в Мар’їнці військовослужбовцям Об’єднаних сил місцеві жителі дякували за те, що шість років тому українські захисники звільнили місто від російських терористичних формувань.

Мар’їнка — це Україна. І сьогодні тут триває мирне життя. Ми будемо стояти на захисті країни! Бережіть мир і вірте своїм захисникам! 
– підкреслили в пресцентрі ОС.

Звіт пресцентру ОС про ситуацію на Донбасі: відео 

Режим припинення вогню на Донбасі: основне

Повне та всеосяжне припинення вогню на Донбасі розпочалося з 00:01 27 липня 2020 року. Його погодили Україна та Росія, а також підтримує ОБСЄ. Відповідне рішення ухвалили на зустрічі мінської Тристоронньої контактної групи.

Що він передбачає

  • Заборона на наступальні й розвідувально-диверсійні дії, а також заборона на використання будь-яких видів літаючих апаратів сторін.
  • Заборона на застосування вогню.
  • Заборона на розміщення важкого озброєння у населених пунктах та їх околицях.
  • Ефективне застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню і повідомлення про них координатора ТКГ, який повідомляє про це всіх її учасників.
  • Створення і задіяння координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню.
  • У відповідь вогонь у разі наступальних дій допускається тільки в тому випадку, якщо він відкритий за наказом відповідного керівництва Збройних сил України і керівництва збройних формувань ОРДЛО після безуспішної спроби використовувати вищезгаданий координаційний механізм.


Карта окупованих територій України на сході / Інфографіка 24 канал

Теги за темою
Новини України Війна на Донбасі ООС Окуповані території Андрій Шляхтін Проросійські бойовики
Джерело матеріала
loader
loader