Затриманих у Мінську українських журналістів депортували до Одеси
Затриманих у Мінську українських журналістів депортували до Одеси

Затриманих у Мінську українських журналістів депортували до Одеси

Увечері п'ятниці, 7 серпня, затриманих у Мінську українських журналістів телеканалу "Настоящее время" Ірину Ромалійську та Івана Гребенюка депортували до Одеси.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ України.

"О 23:40 вони вилетіли до України авіарейсом Мінськ-Одеса", - йдеться у повідомленні. Як розповіла Ромалійська на своїй сторінці у Facebook, ймовірним приводом для затримання став один із етерів телеканалу: "Співробітники, які допитували нас, переказували мені місця, з яких я включалася".

Як повідомлялося, журналістам заборонили в'їжджати до Білорусі впродовж наступних 10 років.

Нагадаємо, що затримання відбулося у готелі, де зупинилися кореспонденти. 

Відео У Білорусі затримали українських журналістів

У Білорусі просто з готелю "Мінськ" поліція вивела кореспондентів каналу "Настоящее время": Ірину Ромалійську, Івана Гребенюка та Юрія Баранюка. За даними видання, просто зараз їх везуть до одного з відділків, причина затримання наразі невідома. Ромалійська та Гребенюк - громадяни України, Баранюк - росіянин. До Білорусі приїхали висвітлювати президентські вибори. Ще одного кореспондента "Настоящего времени" - Романа Васюковича - правоохоронці затримувати не стали. Він розповів: журналісти тільки-но піднялися до своїх номерів - а там їх уже чекала білоруська міліція.      

У Білорусі затримали українських журналістів
Джерело матеріала
loader
loader