У Криму помер батько бранця Кремля Шейхалієва
У Криму помер батько бранця Кремля Шейхалієва

У Криму помер батько бранця Кремля Шейхалієва

У Криму помер батько політв'язня Рустема Шейхалієва. Останній зараз перебуває під слідством і його утримують у СІЗО Сімферополя.

Смерть батька політв’язня з Криму: що відомо

Про смерть Динара Шейхалієва повідомила "Кримська солідарність". Відповідний допис з’явився на фейсбук-сторінці громадського руху.

За даними активістів, чоловікові було 63 роки. Йому півтора місяці тому діагностували рак.

Онкологічне захворювання розвивалося стрімко, чоловік не міг впоратися зі стресом після арешту сина в березні 2019 року. Його найбільшим бажанням було побачити сина вільним,
– зазначили в "Кримській солідарності".

Поховати Динара Шейхалієва мають 8 серпня. Похоронний обряд пройде за ісламською традицією.

Коротко про справу Рустема Шейхалієва

  • 27 березня 2019 року в окупованому Криму пройшли обшуки в десятках будинків кримських татар, зокрема активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність".
  • 27 – 29 березня російські силовики затримали 23 кримських татар, з них троє перебували в Ростові-на-Дону. Пізніше було затримано кримських татар Раїма Айвазова і Ескендера Сулейманова, яких слідчі також включили до провадження цієї кримінальної справи.
  • Проти усіх порушили справи за статтями про організацію діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації. Зокрема, їх звинувачують в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".
Теги за темою
Новини України Крим анексія Криму Україна – Росія Андрій Шляхтін
Джерело матеріала
loader
loader