Лукашенко "зник" після виборів у Білорусі, його пресслужба не відповідає, – ЗМІ
Лукашенко "зник" після виборів у Білорусі, його пресслужба не відповідає, – ЗМІ

Лукашенко "зник" після виборів у Білорусі, його пресслужба не відповідає, – ЗМІ

Білоруське ЦВК оголосила перші результати виборів – Олександр Лукашенко лідирує з величезним відривом. Однак чинний голова Білорусі досі не виступив з офіційним зверненням до свого народу. І це попри те, що Білорусь охопили криваві протести, а низка європейських країн вважають вибори сфальсифікованими.

Що відомо про "зникнення" Лукашенка

Останній раз глава Білорусі з'являвся на публіці близько полудня 9 серпня на виборчій дільниці. Про це повідомляє телеграм-канал "Підйом".

Однак після оголошення перших результатів екзит-полів президентських виборів у Білорусі й початку протестів чинний глава країни Олександр Лукашенко досі не виступив з офіційною заявою.

Журналісти "Підйому" намагалися звернутися по коментар до прессекретаря Лукашенка Наталії Ейсмонт, однак її телефон виявився вимкненим. Востаннє вона з'являлася онлайн у месенджерах також близько полудня.

Наразі про місцеперебування Олександра Лукашенка нічого невідомо.

Лукашенко може бути у Туреччині: що про це відомо

  • Один з літаків сім'ї президента Білорусі Олександра Лукашенка вилетів у напрямку Туреччини. Це відбулося під кінець дня голосування на виборах президента Білорусі 9 серпня.
  • Пунктом призначення лайнера Лукашенка є місто Бодрум, що на південному заході Туреччини.
  • Наразі невідомо, хто саме вирушив на цьому борту. Зокрема немає інформації про те, чи перебуває на цьому борту Олександр Лукашенко.
Теги за темою
Білорусь Новини політики Олександр Лукашенко Протести в Білорусі Мінськ Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader