Це могла бути атака, – Пентагон про жахливий вибух у Бейруті
Це могла бути атака, – Пентагон про жахливий вибух у Бейруті

Це могла бути атака, – Пентагон про жахливий вибух у Бейруті

Глава Міністерства оборони США Марк Еспер заявив, що причиною серії потужних вибухів у Бейруті могла бути атака. Водночас Еспер не може назвати остаточну причину вибухів.

Глава Міністерства оборони США підкреслив, що точно причина трагедії наразі встановлюється. Про це пише The Hill.

Еспер також не відкидає варіанту, що це була атака. Очільник Пентагона вважає, що президент США Дональд Трамп цілком справедливо припустив, що це могла бути атака.

У перший день президент Трамп правильно припустив, що це могла бути атака. Наприклад, наслідок перевезення озброєння руху "Хезболла", можливо, майстерня з виготовлення вибухівки. Хто знає? Я не думаю, що зараз хтось може точно сказати. Ми дуже ретельно вивчаємо це,
– сказав Еспер.

Він наголосив, що "є люди, які вважають нападом" вибух у Бейруті. Однак причини вибуху наразі не встановлені.

Вибух у Бейруті: головне

  • Увечері 4 серпня у Бейруті стався потужний вибух у порту. Вибухова хвиля пошкодила і зруйнувала тисячі будинків.
  • Правоохоронці Лівану стверджують, що в порту стався вибух селітри. В результаті вибуху загинуло вже понад 220 осіб, більше за 5 тисяч постраждали.
  • Надзвичайну ситуацію влада Лівану назвала катастрофою національного масштабу. Вибух у Бейруті залишив 300 тисяч людей бездомними, завдані збитки оцінюють у понад 3 мільярди доларів.
  • Тисячі людей зібралися 8 серпня на центральній площі Бейрута, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час катастрофічних вибухів декілька днів тому. Згодом акція переросла в жорстокі сутички з силовиками, які відкрили вогонь по людях.
Теги за темою
Дональд Трамп Вибух Пентагон Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader