У Білорусі відкрили кримінальні справи через "насильство над правоохоронцями"
У Білорусі відкрили кримінальні справи через "насильство над правоохоронцями"

У Білорусі відкрили кримінальні справи через "насильство над правоохоронцями"

Слідчий комітет Білорусі відкрив кримінальні справи проти активістів та мітингувальників. Провадження стосуються масових протестів у Білорусі, які спалахнули після виборів президента.

У чому звинувачують протестувальників

За словами глави слідчого комітету Івана Носкевича, справи були відкриті з-за масових заворушень і насильства стосовно правоохоронців. Про це повідомляє телеграм-канал "БелТА".

Загалом справи відкрили за статтею 293 про масові заворушення. Санкціями статей передбачено позбавлення волі до 15 років.

Вони (масові заворушення – 24 канал) мали місце на території міста Мінська і низки інших регіонів країни сьогодні вночі. Всі протиправні дії супроводжувалися насильством щодо співробітників міліції, десятки з яких постраждали,
– зазначив Носкевич.

За попередніми даними, у результаті протестів у Мінську та інших білоруських містах за минулу добу затримали понад 160 людей.

Протести у Білорусі: головне

  • ЦВК оголосила перші результати президентських виборів у Білорусі. Згідно з ними, перемогу з величезним відривом здобув Олександр Лукашенко. А його головна опонентка Світлана Тихановська набрала лише 6,8%.
  • Білоруси заявили, що вибори були сфальсифікованими й вийшли на вулиці міст на протест. Одразу після того, як закрилися виборчі дільниці в Білорусі силовики почали затримувати людей.
  • Протягом попередніх двох діб до виборів у Мінськ прибувала важка техніка і водомети, стягувалися війська.
  • У Мінську сталися масштабні сутички з ОМОНом, ті залучили рушниці із гумовими кулями, водомети.
  • Автомобіль ОМОНу у столиці Білорусі в'їхав у натовп протестувальників, внаслідок чого постраждав чоловік.
  • Лише близько третьої ночі протестувальники стали залишати вулиці Мінська, де відбулися криваві сутички. Правозахисники вже публікують списки затриманих силовиками.
Теги за темою
Новини політики Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader