Вибори уздовж лінії зіткнення на Донбасі можуть відбутися 25 жовтня: ЦВК назвало умову для цього
Вибори уздовж лінії зіткнення на Донбасі можуть відбутися 25 жовтня: ЦВК назвало умову для цього

Вибори уздовж лінії зіткнення на Донбасі можуть відбутися 25 жовтня: ЦВК назвало умову для цього

Центральна виборча комісія не виключила можливість проведення виборів 25 жовтня в 18 ОТГ біля лінії фронту на Донбасі. Це може статися, якщо ЦВК вчасно отримає документи про заходи безпеки там.

Про це заявив голова ЦВК Олег Діденко, повідомляє пресслужба Центрвиборчкому.

Так, перші місцеві вибори можуть відбутися на території 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та восьми - Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області. 

"Безпекова ситуація може змінитися і, якщо до початку виборчого процесу чергових місцевих виборів до комісії надійдуть нові висновки Донецької та Луганської ВЦА щодо можливості проведення перших місцевих виборів у цих 18 громадах або в частині із них, то вибори там можуть відбутися навіть 25 жовтня 2020 року”, - акцентував голова ЦВК.

У ЦВК додали, що рішення про непроведення виборів в зазначених громадах Донбасу було ухвалено на підставі попередніх висновків Донецької і Луганської ВЦА.

"7 серпня 2020 року до комісії надійшли висновки Донецької та Луганської ВЦА про виборчі дільниці, на яких можливо/неможливо здійснювати організацію підготовки та проведення місцевих виборів. При цьому, наскільки вбачається з отриманих документів, ВЦА свої висновки щодо неможливості проведення виборів базували на позиції цілої низки компетентних органів, до повноважень яких віднесено питання безпеки", - повідомили у Центрвиборчкомі.

Нагадаємо, у суботу, 8 серпня, під час свого засідання Центральна виборча комісія призначила чергові місцеві вибори в Україні на неділю, 25 жовтня 2020 року. Водночас ЦВК визначила територіальні громади Луганської та Донецької областей, на території яких неможливе проведення місцевих виборів цієї осені. 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader