Євродепутати пропонують ввести санкції щодо Білорусі
Євродепутати пропонують ввести санкції щодо Білорусі

Євродепутати пропонують ввести санкції щодо Білорусі

Група депутатів Європейського парламенту звернулась до керівництва ЄС із закликом запровадити санкції за фальсифікацію виборів та репресії у Білорусі.

Про це написав у Твітер литовський депутат Петрас Аустрявічус.

У зверненні депутати заявляють, що не визнають президентські вибори у Білорусі як вільні та легітимні.

«Білоруський режим перетнув червону лінію, застосувавши безпрецедентне насильство і обмежувальні заходи проти білоруських громадян, які вимагають свободи та демократичних змін», - сказано у заяві.

A group of #MEPs urge the #EU leadership to apply targeted sanctions against all perpetrators of the rigged elections, violence and repressions in #Belarus.

— Petras Austrevicius (@petras_petras) August 11, 2020.

«Ми наполегливо закликаємо керівництво ЄС застосувати цілеспрямовані санкції проти усіх осіб, винних у фальсифікації виборів, насильстві та репресіях», - закликали євродепутати.

Вони підкреслили, що санкції мають включати не лише високопосадових осіб Білорусі та членів їхніх родин, але й посадовців середнього рівня репресивних структур і ЦВК.

Євродепутати вважають, що санкції мають передбачати заборону на в'їзд в ЄС та замороження усіх активів, а також повинні тривати до проведення вільних і справедливих виборів у Білорусі.

Також вони закликають ЄС переглянути відносини з Білоруссю, зокрема зупинити переговори щодо пріоритетів двостороннього партнерства.

«Білоруський режим у жодному разі не може отримувати вигоду від фінансової підтримки ЄС, - сказано у заяві.

Заяву підписали 23 депутати Європарламенту.

Серед них - Віола фон Крамон-Таубадель, Радослав Сікорський, Анна Фотига та інші.

Зазначимо, що 11 серпня парламент Білорусі оприлюднив заяву щодо протестів в країні, які розпочались 9 серпня після виборів президента.

Депутати назвали їх спробою дестабілізації ситуації у країні, а дії правоохоронців – адекватними.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, які з перших днів виборчої кампанії супроводжувалися масовими протестами проти чинного лідера Олександра Лукашенка.

У Мінську та інших містах 9 серпня акції протесту переросли в зіткнення протестувальників з силовиками і обернулися жорсткими затриманнями.

Застосовувалися водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Напередодні Центральна виборча комісія Білорусі оновила попередні дані про результати голосування на виборах президента.

Лідирує зі значним відривом Олександр Лукашенко.

Чого вимагає білоруський Майдан?.

Анатомія білоруського Майдану.

Чи прозвучить «Путин, помоги!».

Джерело матеріала
loader
loader