Радника директора держпідприємства спіймали на хабарі в мільйон гривень
Радника директора держпідприємства спіймали на хабарі в мільйон гривень

Радника директора держпідприємства спіймали на хабарі в мільйон гривень

У Києві слідчими ГУ Нацполіції під час отримання хабаря у розмірі 1 мільйона гривень затримано радника директора одного з державних підприємств.

Про це повідомляє ukrinform.

"Правоохоронці затримали радника директора одного з державних підприємств Державного агентства резерву України під час отримання 1 000 000 гривень неправомірної вигоди.

Підозрюваний вимагав хабар за надання підроблених документів, які надають право отримати зерно зі складів державного підприємства", - передають правоохоронці в повідомленні.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Шахрая затримано в порядку ст.

208 КПК України слідчими ГУ Нацполіції за процесуального керівництва Офісу генпрокурора та оперативного супроводження СБУ.

За інформацією правоохоронців, підозрюваний надав приватному підприємцю підроблені документи про отримання від підконтрольної йому юридичної особи на зберігання до складів держпідприємства пшениці масою 1 300 тонн.

За це він отртмав 1 мільйон гривень хабара.

Втім, товар на склад не потрапив.

Повідомляється, що цей приватний підприємець міг звернутися з отриманими підробленими документами до Держрезерву України – там у нього була можливість отримати нібито передане ним на зберігання зерно пшениці.

У такий спосіб підозрюваний збирався надати можливість отримати продукцію державної власності на суму близько 8 мільйонів гривень.

Джерело матеріала
loader
loader